Més especials

Aitana Bonmatí: «Estic sorpresa. Creia que em tocaria veure els partits des de la grada»

Jordi Ortet (Futfem.cat)

L'últim fruit de la pedrera blaugrana sembla que ha arribat al primer equip per quedar-s'hi. Aitana Bonmatí va néixer un 18 de gener, la mateixa data que en Pep Guardiola i, com ell, aspira a liderar algun dia el migcamp del Barça. Després del seu debut a la passada Copa de la Reina, Aitana (Sant Pere de Ribes, 1998) ja és una jugadora de ple dret de la plantilla que, en aquest inici de temporada, ha disputat 220 minuts a la Lliga i ha debutat a Europa. A més, acaba de ser inclosa a la llista provisional de la selecció espanyola per al Mundial sub-20 que es disputarà a Papua Nova Guinea. De reptes, no n'hi falten.

En pocs mesos has passat de jugar a Pallejà o viatjar a Igualada, a participar en partits televisats cada setmana i estrenar-te a la Champions League. Déu n'hi do el canvi...
És un salt força gran, sí. Es tracta d'una nova experiència per mi, ja que en el pas del B a l'A canvien moltes coses, començant pels camps on jugues i la importància de les competicions. M'està resultant una mica complicat perquè encara m'haig d'adaptar, però estic molt contenta d'estar jugant al costat d'aquesta gent, que són del millor que hi ha al país.

Et sents futbolista professional ja?
Bé, oficialment ho sóc, és clar. Aquí totes ho som, però no és fàcil agafar el ritme i competir a aquest nivell quan vens de jugar a Segona. Trigaré encara, perquè això no s'aconsegueix en un tancar i obrir d'ulls.

Com canvia el dia a dia d'una jugadora que passa del filial al primer equip?
Ho notes en vàries coses. El club, per exemple, t'imposa més normes que abans, i fins i tot hi ha multes per a què estiguem centrades en el futbol durant totes les hores que passem aquí. En l'àmbit personal, he començat la carrera de psicologia i, de moment, no he pogut anar a massa classes perquè fins ara hem tingut un ritme molt alt de partits i entrenaments. Em serà difícil, però espero compaginar-ho millor a poc a poc.

Has jugat els minuts que esperaves en aquest inici de temporada?
Estic sorpresa. He pogut disputar força minuts en comparació al qual jo em pensava. Creia que em tocaria veure els partits des de la grada i ho considerava normal tenint en compte que sóc nova i les jugadores tan bones que tinc per davant. La confiança que estic rebent em satisfà molt.

T'han donat algun consell al vestidor?
Bàsicament m'han dit que això no és fàcil. Que treballi a cada entrenament i que em queden molts anys al davant per gaudir del futbol.

Defineix-me algunes companyes, ara que ja fa un temps que convius amb elles. Marta Unzué, per exemple?
Per mi és una gran capitana. Sap conduir el grup molt bé, té bona relació amb tothom i com a jugadora té les coses molt clares. Aporta tranquil·litat a l'equip i ens la dóna a les que no tenim la seva experiència.

Alexia Putellas?
És una de les grans jugadores del futbol espanyol i diria que també a nivell europeu. En puc aprendre molt d'ella. Estic molt contenta de poder disputar partits al costat seu, com també de l'Andressa o de la Jenni.

Què destaques de Jenni Hermoso?
És molt bromista i sempre està de bon humor. A banda d'una gran futbolista, fet que és indiscutible, també transmet que és una gran persona.

I Sandra Paños?
Doncs és companya meva de pis i m'ha rebut molt bé. Sempre m'ha tractat com una jugadora més de l'equip i m'està ajudant a adaptar-me. És una altra de les bromistes de la plantilla i aconsegueix que hi hagi bon ambient i que ens portem molt bé.

Hi ha alguna cosa que t'hagi cridat l'atenció de les internacionals estrangeres que s'han incorporat enguany?
Encara s'estan integrant, sobretot pel que fa a la llengua. A la Koko és a qui li costa més, però alhora també ens sorprèn amb la seva simpatia i els seus balls africans. Esperem que marqui més gols i els segueixi mostrant.

Quin tipus de jugadora vols que arribi a ser l'Aitana Bonmatí del futur?
Em fixo molt en la Vicky Losada [exblaugrana, ara a l'Arsenal]. És una jugadora de la meva posició que té una tècnica i un ritme de la pilota increïbles. M'agradaria ser com ella. Sóc una futbolista amb bastant caràcter i a mesura que vagi agafant confiança parlaré més dins el camp. Vull ser una migcampista que faci moure l'equip d'una banda a l'altra.

Llavors, encara no hem vist tot el teu temperament?
Estic una mica cohibida i de vegades tinc por de no fer allò que he de fer. A mesura que vagi passant el temps, estic segura que trauré el caràcter que he tingut al Barça durant tots aquests anys. Potser una mica més moderat, això sí...

Signaries arribar a la final de la Champions al juny però no haver guanyat la Lliga?
Costa de dir... Seria una gran sorpresa i un gran repte ser a una final europea. No tothom pot arribar-hi. La Lliga i la Copa també són molt importants i crec que, per nosaltres, són la prioritat ara mateix; les tenim més a prop. A la Champions s'està treballant per aconseguir grans coses en els propers anys, però l'objectiu d'aquesta temporada és millorar el paper de l'anterior.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta