Més especials

Ruth Garcia: «Ens adonem que el nostre futbol agrada cada cop més»

 

Pedro Salado (Futfem.cat)

Bona part de la 'culpa' que el Barça només hagi encaixat dos gols aquesta temporada la té Ruth Garcia. La central valenciana és un dels noms més fixos a l'alineació i gaudeix de la confiança total de Xavi Llorens en la seva quarta temporada a l'equip. Contundent, seriosa i segura damunt la gespa, Ruth (Camporrobles, València, 1987) transmet les mateixes sensacions fora del camp. Ara, té l'objectiu immediat de contribuir a deixar la porteria a zero dimecres a la Champions davant el Twente, on les errades es poden pagar cares.

Europa és molt gran, però us trobeu de nou el mateix rival que el novembre passat...
Coincidim una altra vegada, és veritat, però tenim la il·lusió de tornar a una ciutat i un camp on vam tenir una bona rebuda perquè allà es va batre el rècord d'assistència a un partit de futbol femení a la Champions. A més, ens va anar molt bé, o sigui que si surt tot igual... fenomenal!

Llavors el Twente sortia com a favorit i ara, en canvi, sembla que tothom aposta per vosaltres.
Som en una temporada diferent, el Twente ha canviat algunes jugadores i nosaltres també. Vam aconseguir victòries als dos enfrontaments i potser per això ens veuen com a favorites, però estem mentalitzades que tot comença de zero i que pot passar de tot durant els cent vuitanta minuts.

Noteu aquest respecte cada cop més gran en la resta d'equips?
L'experiència de competir bé, arribar a quarts de final a Europa i obtenir bons resultats i tenir bones actuacions fan que quan sortim fora es palpi, sí.

Què comenteu minuts abans de saltar al Miniestadi en partits com el de dimecres?
El Mini és un escenari de luxe i la gespa està espectacular. Estem acostumades a veure poca gent als instants previs però, a poc a poc, el públic es va engrescant i entre nosaltres ho parlem. Quan surts al camp notes la música, l'escalfor i l'ànim de la gent, que et fan sentir més acollit i més proper i això influeix. El club està apostant per nosaltres i ens adonem que el nostre futbol agrada cada cop més.

Creus que realment serà tan vital no encaixar cap gol a casa?
Molt, sobretot en aquest tipus de competicions. Amb les jugadores que tenim segur que crearem moltes ocasions i es tracta d'aprofitar-les. A les de darrere ens tocarà estar força juntes i defensar bé per després anar als Països Baixos i a veure què passa.

Com definiries la competència que hi ha aquest any al vestidor?
Molt alta. Aquesta plantilla és única i molt completa, d'un nivell elevat i hi ha una competitivitat forta, no es pot negar. És una cosa que es respira als entrenaments, que són intensos i de qualitat. Hi ha una exigència màxima que és positiva, ja que al final això ens portarà a aconseguir coses grans.

I aquesta plantilla entoma positivament crítiques com les del míster, després del derbi?
Tal com va anar el partit contra l'Espanyol és normal l'exigència del Xavi (Llorens) perquè es van crear moltes ocasions i el resultat final podria haver estat més ample. Quan ens colla, ho fa sabent la qualitat que tenim i que podem donar més de si. Ho manifesta dins i fora del vestidor i penso que és bo, ja que treu el màxim de cadascuna i és una manera de cridar l'atenció i fer-nos adonar que això continua i no ens podem aturar.

 

Notícies relacionades

Comenta