Més especials

Escrivint la història lluny de casa

El Logroño ha aconseguit l'ascens a Primera Divisió amb tres catalanes a les seves files

Nuevecuatrouno.com

El Logroño es va convertir en nou equip de la Primera Divisió Espanyola el passat cap de setmana. La victòria contra el Tacón per 1-2, combinat amb l'empat del partit d'anada, va permetre al conjunt riojà assolir un ascens històric a la màxima categoria del futbol espanyol. Una història en què tres catalanes hi han deixat la seva empremta: Maria González 'Ibra', Nacha Garrote i 'Fatu' Kanteh. En podrien haver estat quatre, però Yasmina Chamarro va marxar a principis d'any.

Pràcticament una setmana després d'aquesta fita, cap de les tres ha acabat d'assumir encara el que van aconseguir juntament amb les seves companyes d'equip. «La veritat és que costa de creure que una família tan petita hagi aconseguit quelcom tan gran. Encara ho estem assimilant, no parem de veure notícies noves de molts mitjans que parlen de nosaltres i la veritat és que fa molta il·lusió», afirma Nacha Garrote. «Noto que encara estic en un núvol, costa assimilar una cosa com aquesta. A poc a poc et vas fent a la idea que jugaràs en la millor lliga d'Espanya contra jugadores internacionals amb l'absoluta i això també et motiva i et fa créixer», reconeix Maria González, que va ser l'autora del segon gol a camp del Tacón. Una diana que no oblidarà mai: «Va ser un gol que ens donava un petit avantatge i és un dels més importants que he marcat en un dels partits més importants de la meva carrera. Estic molt contenta d'haver pogut ajudar l'equip així».

 

«Ha estat el millor moment de la meva vida des que jugo a futbol»

'Fatu' Kanteh

Tampoc s'ho acaba de creure 'Fatu' Kanteh. La davantera va arribar a Logroño procedent del Porqueres amb la temporada ja avançada i ha acabat vivint un somni. «Encara no ho he assimilat, però és molt bonic de viure. A principis de temporada tenia un objectiu diferent amb el Porqueres, que era quedar a la part alta de la classificació, i he acabat pujant a Primera amb un altre equip». De competir a Preferent a escalar a la màxima categoria en escassos mesos. Ha estat un període dur per a 'Fatu', però també afirma que han estat els millors mesos de la seva vida: «Ha estat una etapa molt intensa, de treballar molt per guanyar-te els minuts. Aquesta és una Lliga molt física i tots els equips són difícils de derrotar. Ara bé, ha estat el millor moment de la meva vida des que jugo a futbol».

 

«La gent és molt propera i ens ha acompanyat durant el play-off omplint autobusos»

'Nacha' Garrote

Tot l'equip va viure una gran rebuda a Logronyo, tant a l'Ajuntament, com pels carrers de la ciutat. Les jugadores van poder sentir l'escalfor d'una afició que les ha acompanyat al llarg de tota la temporada. Per a elles, va ser una experiència mai viscuda. «Ens sentíem les autèntiques protagonistes de la festa. La nostra afició ha estat sempre allà i també ha estat clau en aquest èxit. Mai hauria imaginat que la gent es bolqués tant amb nosaltres i ens regalés una rebuda com aquella. Era un dia amb molt a celebrar i necessitàvem la nostra gent», recorda Maria González, coneguda també com a 'Ibra'. Per a 'Fatu' també va ser una «situació mai viscuda i sorprenent», però qui ho va viure pitjor va ser Nacha Garrote, que no ho va poder celebrar amb les seves companyes. «Ho vaig celebrar a la gespa, però després vaig marxar directe cap aquí, ja que estudio a la UB i el dilluns tenia examen. Tot i això, només cal veure els vídeos per comprovar el suport que tenim de la gent, que és molt propera i ens ha acompanyat durant el play-off omplint autobusos. M'hauria agradat ser-hi. Tenia enveja, però era una enveja sana».

 

«Tant a Suècia com a Logronyo m'han tractat molt bé. Vull créixer de mica en mica, dins i fora del camp, aprofitant aquestes oportunitats»

María González, 'Ibra'

Garrote ha viscut una temporada complicada més enllà de l'ascens. La catalana es va lesionar al tram final, però valora molt positivament l'experiència d'haver jugat a Logronyo: «Trobo que hem sigut un equip molt competitiu i això es reflecteix amb els números aconseguits. Hem treballat molt dur, molts dissabtes entrenàvem a les 8.45 del matí. Destaco el treball físic que ens ha ajudat a guanyar molts partits. Tenia ganes de jugar fora de Catalunya i la veritat que és un altre estil de futbol, més dur i més físic. La ciutat de Logronyo m'encanta i la seva gent també». Maria González ja havia viscut l'experiència de jugar fora de Catalunya i també d'Espanya, després de guanyar la lliga sueca amb el Luleå ara fa dos anys. «Tant a Suècia com a Logronyo m'han tractat molt bé. Vull créixer de mica en mica, dins i fora del camp, aprofitant aquestes oportunitats. No tanco les portes a viure més experiències com aquestes gaudint del que més m'agrada, que és el futbol».

L'objectiu de pujar s'ha complert, el Logroño ja és de Primera. L'equip competirà al màxim nivell el curs vinent, però ho farà amb les tres jugadores catalanes? El futur encara no està del tot definit. «Aquesta setmana tinc reunió amb el club per parlar sobre la meva continuïtat. Tinc altres opcions a triar, però ho parlarem i decidirem», comenta 'Fatu' Kanteh. Una situació semblant viu Nacha Garrote: «No ho sé encara. Imagino que durant aquesta setmana ens aniran comunicant si compten amb nosaltres o no i quines serien les noves condicions. Sempre s'han de tenir altres opcions pel que pugui passar». 'Ibra' tampoc ho sap al 100%, tot i que el seu desig és quedar-se a la capital de la Rioja: «La meva idea és seguir. El Logroño és l'equip que va confiar amb mi a l'hora de plantejar-se l'objectiu de l'ascens i m'agradaria gaudir de l'experiència de jugar a Primera amb l'equip que ha aconseguit pujar. Vaig venir amb molta il•lusió i estic molt contenta d'haver triat aquesta opció».

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta