Més especials

Catalanes a la Costa del Sol

Les catalanes Mery Martí i Paula Fernández han aconseguit l'ascens a Primera Divisió amb el Málaga

Málaga CF

El futbol femení català segueix creixent. Tot i la decepció per no haver pogut aconseguir el Seagull l'ascens a Primera Divisió i així tornar a tenir tres equips a la màxima categoria, el treball realitzat als clubs catalans cada vegada recull més i més fruits en la presència de moltes jugadores del nostre país a grans equips de tot Espanya. Aquest és el cas de Maria Martí 'Mery' i de Paula Fernández, dues jugadores catalanes que aquesta temporada han aportat el seu gra de sorra a la magnífica temporada realitzada pel Málaga que ha acabat aconseguint el tan desitjat ascens a la màxima categoria. Mery Martí ja fa anys que va fer les maletes per marxar de casa, primer als Estats Units i després a Tenerife, mentre que Paula Fernández va arribar al conjunt blanc-i-blau el passat estiu, després de tota una vida al Barça. A més, a l'equip també s'han trobat amb dues futbolistes que tot i no ser catalanes, coneixen molt bé la terra, com són la golejadora Adriana Martín i la portera Chelsea Ashurst.

Elles són un altre exemple de tot allò que es pot aconseguir amb treball i dedicació, de com els èxits poden acabar arribant si hi creus de debò i no et rendeixes, i sobretot, no tenir por d'afrontar nous reptes, com ha estat el fet de marxar ben lluny de casa per trobar el seu lloc en un gran equip, amb un club que ha fet una clara inversió pel futbol femení i que ha pogut culminar la temporada amb un ascens més que merescut. La pregunta que ens podem fer, però, és com acaben dues jugadores catalanes al Màlaga. «Un club que aposta pel futbol femení, amb un projecte ambiciós i que permet combinar els entrenaments amb altres aspectes personals com poden ser els estudis» és la raó principal, i alhora també destaquen la importància de sentir-se «valorades i rebudes amb un gran ambient dins el vestidor, amb uns tècnics que confien en les jugadores i les ajuden a créixer i millorar constantment».

 


Foto: Málaga CF

Els ingredients perfectes per a una bona comunió entre jugadores i projecte sembla que han coincidit aquesta temporada, donant com a fruit un curs per al record amb un brillant ascens. Com ha estat, però, aquesta temporada? «La paraula és intensa, teníem un objectiu molt clar tant al vestidor com al club i l'hem aconseguit, fet que endolceix encara més aquest curs» comenten les dues jugadores amb un somriure, tot i que Paula Fernández afegeix que «Les primeres setmanes van ser les més atrafegades». «Vaig haver d'adaptar a la ciutat, el ritme d'estudis i entrenaments, companyes d'equip i entrenador i a estar lluny de casa i de la família. Tot va anar ajustant-se progressivament i tal com esperava que aniria passant», explica. Un exemple més que no és senzill fer el pas i sortir de la comoditat de casa, però que a vegades s'ha de fer per aconseguir els teus objectius. Les jugadores també han destacat «el gran ambient tant al vestidor com amb l'afició». «Totes ens hem entès molt bé i tant al club com els aficionats, han estat molt al nostre costat», asseguren.

No és cap obvietat que Màlaga és una regió ben allunyada de Catalunya, i tot i que actualment les distàncies gairebé han desaparegut en aquest món global, a vegades és bo saber què et pots trobar quan prens una decisió tan important com és la de marxar lluny de casa a una ciutat i a un club totalment desconeguts. Per a la Mery i la Paula una de les claus han estat «les companyes, que han fet una gran pinya al voltant de l'equip, la relació entre totes ha estat magnífica i això també s'ha vist reflectit al camp». «Totes ens hem ajudat i ens hem fet les coses més fàcils», asseguren i també han destacat la feina del seu entrenador: «Antonio Contreras és un bon professional que té clar que només es pot arribar a assolir els objectius amb la suma de tot l'equip. Ens ha fet créixer tant individualment com a col·lectiu i ha aconseguit una dinàmica d'equip molt bona al llarg de tota la temporada» un exemple més que si hi ha una bona entesa i un bon ambient els èxits poden acabar arribant si la feina és constant i ben feta.

 


Foto: Málaga CF

Les arrels són sempre les arrels i tot i la llunyania, tant la Mery com la Paula no perden el contacte amb el nostre futbol: «M'agrada estar al dia del que passa a casa» comenta la Mery, mentre que la Paula, que l'estiu passat feia les maletes i deixava el seu club de tota la vida, el Barça, en direcció a Màlaga, afegeix que té «moltes amigues jugant a Catalunya». «M'interessa tot el que pugui passar i no només resultats, etc. Sincerament, cada setmana miro Futfem.cat per saber els resultats. Sempre he procurat dedicar una estona a veure resultats i altres informacions en la mesura que els estudis, els entrenaments i els partits m'ho permeten», fet que fa que encara hi hagi més ganes de seguir els passos de totes les nostres jugadores fora de casa.

No és cap bogeria dir que totes les jugadores que arriben a Primera Divisió són un exemple per a totes les petites jugadores que cada vegada amb més nombre comencen a jugar a les categories inferiors de tots els clubs de casa nostra. Aquest fet el tenen també molt present tant la Mery com la Paula que no dubten en «animar a les nenes a jugar, que gaudeixin del seu esport preferit i que tal com està creixent el futbol femení segur que d'aquí a uns anys podran gaudir i viure del futbol en unes millors condicions i que per damunt de tot, que s'ho passin molt bé perquè el futbol i l'esport no han de ser patiment o neguit buscant només la victòria o fer gols». Val a dir que exemples de jugadores com la Mery i la Paula sempre seran bons referents per a les futures generacions de futbolistes.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta