Més especials

Alba Pomares: «Volia tornar a casa i les jugadores del Seagull em van convèncer»

La davantera barcelonina fa balanç de la seva marxa de l'Espanyol, de l'etapa a la Fundación Albacete i de la seva nova incorporació al conjunt badaloní

David Ramírez

Alba Pomares (Barcelona, 1995) torna a Catalunya després de quatre temporades a la Fundación Albacete. La jugadora no formarà part del seu anterior equip, l'Espanyol, sinó que a un dels seus rivals a la Segona divisió: el Seagull. Després de diverses temporades tant en el primer equip, com a la base del conjunt perico, la jugadora barcelonina va fer les maletes el 2017 per sumar-se al projecte de la Fundación Albacete.

Per què vas decidir deixar l'Espanyol i sumar-te al projecte de l'Albacete?
A l'Espanyol venia del planter i portava nou o deu anys allà i futbolísticament no estava bé. Vaig decidir marxar per seguir creixent.

Com valores aquestes quatre temporades al conjunt manxec?
Per mi sortir de Barcelona va ser una de les millors decisions que vaig prendre. Malgrat les lesions que vaig tenir, em va servir bastant per tornar a recuperar les ganes que em faltaven a Barcelona.

 

Penso que l'Espanyol no tenia equip per descendir

Com vas viure el descens de categoria amb l'Albacete al 2019?
Va ser força dur, però al final el que m'emporto jo són les companyes. Vam lluitar fins al final, però quan les coses no es fan bé, passa això.

Aquesta temporada l'Espanyol ha corregut la mateixa sort...
No m'agrada que l'Espanyol baixi una categoria perquè al cap i a la fi és un equip gran, penso que no tenien equip per descendir.

Creus que durant aquest temps fora del panorama català ha canviat molt el futbol femení?
Crec que hi ha hagut força evolució, hi ha més noies joves i amb moltes ganes, també hi ha més visibilitat.

Has notat diferències entre el futbol català i el de la resta de l'estat?
Hi ha molta diferència entre el grup nord i el sud de Segona. Més que res pel que fa a la intensitat, hi ha més intensitat al nord.

Ara canvies el grup sud pel grup nord, per què vas escollir el Seagull? Volies tornar a casa?
Al Seagull tenia algunes companyes amb les quals havia coincidit. Tenia pensat tornar a casa per temes personals. Les jugadores em van estar comentant el projecte i em va convèncer.

Com ha estat la teva adaptació al Seagull, com afrontes la temporada?
Ha estat força fàcil, més que res per les jugadores i sobretot per l'entrenadora, Juliana García.

Et marques a nivell personal algun objectiu aquesta temporada?
M'agradaria competir a un nivell bastant alt i jugar força minuts.

Pomares no és l'única incorporació del Seagull, començant per la banqueta, Ana Junyent ha marxat per dirigir l'Eibar i la seva vacant l'ha ocupat Juliana García, anteriorment entrenadora de la Damm en categoria juvenil. Per altra banda, les noves arribades són: Ana Hernández (Espanyol B), Maitane García (Alavés), Ariadna Franch (Levante las Planas), Andrea Alcaide (Collerense), Blanca García (Damm), Andrea Martínez (Pardinyes), 'Chari' Márquez (Levante), Joanna Vega (Espanyol), Claudia Merino (Parquesol), Laura Ariza, Júlia Torregrosa i Alba Sánchez (Sant Gabriel).

De moment, l'arrencada de Lliga no ha estat del tot positiva per a les 'gavines' pel que fa a resultats, ja que han aconseguit dues derrotes, tot i que davant de conjunts forts com són el filial de l'Atlético (1-0) i del fa poc descendit Deportivo (0-2).

 

Notícies relacionades

Comenta