Més especials

Pili Porta: «Cada any pensem en l'ascens, però aquest any sí que tenim les condicions per fer-ho»

La jugadora escapulada disputarà la seva novena temporada al club amb l'objectiu clar d'assolir l'ascens

CE Europa

L'arrencada de Lliga de l'Europa ha estat brillant, no només s'ha traduït en sis victòries en sis partits sinó que també s'ha batut un rècord pel que fa al registre golejador. D'aquesta manera amb 31 gols (5 davant el Pardinyes, 4 contra l'Espanyol B, 5 davant el Fontsanta, 3 contra el Son Sardina, 5 davant el Sant Lluís i 9 davant l'Stadium Casablanca) són, de llarg, l'equip amb un major registre golejador de la categoria i superen l'arrencada de la temporada 2007/08 amb 13 gols a la Segona Divisió en els tres primers partits.

La màxima golejadora de la categoria, juntament amb la seva companya d'equip Valentina Berr, és Pili Porta amb vuit gols. La capitana ha tingut prou amb sis partits per igualar el registre golejador de la temporada passada. En la seva novena temporada a la disciplina escapulada ha anotat a l'estrena davant el Pardinyes, el segon a la golejada contra el Fontsanta, va veure porteria en dues ocasions davant el Sant Lluís i va aconseguir un pòquer a l'àmplia golejada per 9-0 davant l'Stadium Casablanca.

Heu signat un inici de Lliga de rècord, com el valores?
Hem fet un inici de Lliga molt bo, estem molt contentes. Estem on estem perquè portem des de juliol, quan vam iniciar la pretemporada, treballant molt al camp i començant des del primer moment que va arribar Joan (Bacardit). Ens vam haver d'emmotllar a la nova forma de treballar. També al canvi bèstia de l'equip després de les baixes i incorporacions, encara que la base es va quedar. Els fitxatges ens han fet millorar molt el nivell de l'equip. La clau en aquest inici ha estat el treball i sobretot saber quin és l'objectiu que volem assolir que és el de pujar de categoria, òbviament si és sent campiones millor. Cada dia treballem per no deixar el liderat on estem des de la primera jornada.

 

Amb el Joan com a entrenador tenim molt clar com volem jugar

Els canvis no només s'han produït entre les jugadores.
També hi ha hagut un canvi en la direcció, fins ara Nany Haces coordinava la base i ara també el primer equip, el fet que sigui la coordinadora li dona un punt de qualitat. A més, l'arribada de Joan (Bacardit) crec que ens ha donat un canvi d'aires que necessitava l'equip.

Abans comentaves que l'objectiu era lluitar per l'ascens, què caldrà -resultats a banda- per poder assolir aquesta fita?
Principalment, caldrà ser el màxim regular possible, és quelcom que mai ha caracteritzat a l'Europa, sempre hem tingut temporades molt irregulars, de perdre partits 'tontos', d'estar molt de temps sense sumar... ser regulars serà una de les coses que ens ajudarà a estar a dalt. D'altra banda, ser persistents, no caure en errors 'tontos' i seguir la línia que tenim marcada. Aquest any amb el Joan com a entrenador tenim molt clar com volem jugar i com volem guanyar els partits, anem totes a una, tot això ens ajudarà. El nivell d'exigència per part del cos tècnic amb l'equip ha pujat molt: gimnàs abans dels entrenaments, una pretemporada amb equips de Segona per exigir-nos...

 

No ens falta de res actualment, estem molt ben cuidades

Aquesta decisió de fer una millora d'on sorgeix?
És cosa del cos tècnic i la coordinació, de dir 'anem per l'ascens'. És veritat que cada any es diu de lluitar per l'ascens, però teníem les condicions? A diferència d'altres anys jo crec que aquesta temporada sí. Tenim les condicions perquè tenim un equip, un cos tècnic superimplicat i tenim una persona al capdavant del projecte que és Nany (Haces) que dia rere dia lluita dins del club per tenir situacions molt favorables. No ens falta de res actualment, estem molt ben considerades, molt ben cuidades i això suposo que ajuda.

Els fitxatges d'aquesta temporada són la majoria molt joves i des del club s'està treballant molt la base, a més, ets la segona entrenadora del juvenil A, com veus les noves generacions?
Pugen unes noves generacions molt potents, amb molt futur, i no és perquè sigui la seva entrenadora, però del juvenil A pugen unes jugadores molt bones que penso que seran el futur de l'equip. El fet de fitxar també gent jove permetrà l'Europa poder tenir continuïtat. Jo tinc 30 anys, no sé el que em queda, crec que l'equip necessitava joventut, que no cada any hagin de marxar deu persones. El fet també de tenir una bona base fa que des de fora es vegi la feina que s'està fent.

Aquesta és la teva novena temporada d'escapulada, com l'afrontes?
Són nou anys i l'evolució és molt gran. La veritat és que aquest any i el passat també està venint un munt d'aficionats, el grup d'animació Eskapulats no para d'animar durant tot el partit. Pel que fa a xarxes socials també hi ha hagut un canvi bèstia, tot el que es fa amb el masculí es fa també amb el femení. En aquest aspecte de difusió he notat un canvi gran. Amb el tema cos tècnic també he observat canvi, tenim dues preparadores físiques que una també és readaptadora, tenim el fisio, tenim l'entrenador de porteres, tenim el primer, la segona... tenim gent molt ben preparada i això ajuda a guanyar qualitat.

 

M'agradaria sortir de l'Europa per la porta gran

Et marques algun tipus d'objectiu personal?
A part que puguem pujar amb l'equip, la veritat és que després de tants anys al club tinc ganes de viure alguna cosa gran: un ascens. Òbviament, a nivell personal em marco l'objectiu de poder realitzar un bon joc i ajudar a l'equip, aportar el meu granet de sorra perquè les coses funcionin, fer algun golet no estaria malament, no vaig pel mal camí.

Potser és una pregunta més difícil, però penses en la teva retirada o de moment ni t'ho planteges?
M'ho he plantejat moltes vegades, al final el nivell de compromís i d'exigència és alt i tens moments de pensar que no es pot amb tot, la vida laboral, la vida personal... Hi ha vegades que es fa una muntanya i et pares a reflexionar que potser és el moment. Els dilluns després d'un partit no em puc ni moure a diferència de potser algunes companyes de 18 que deuen estar fresques. Allò de plantejar-se 'l'any que ve ho deixo sí o sí', encara no. Sí que m'agradaria dir que he fet almenys deu anys a l'Europa i sortir per la porta gran del club.

I quan pengis les botes, voldràs seguir vinculada a l'Europa?
Entrenar no em desagrada, però encara no sé com acabaré, si estaré cansada del futbol, no ho sé... Vinculada al futbol d'alguna manera o altra ho estaré. Porto des dels cinc anys jugant i desenganxar-me així com així no sé si seré capaç. Per ara toca gaudir i mentre que el cos m'ho permeti seguiré donant guerra al camp.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta