Més notícies de Nacional

Somriures i llàgrimes al Sant Gabriel

Les expectatives no s'assoleixen al primer equip de la entitat adrianenca, a la vegada que el filial gaudeix del lideratge a Preferent

Futfem.cat | Marc González

El Sant Gabriel fa balanç del primer tram de la temporada amb dues cares ben diferenciades entre el primer equip a Segona Divisió, i el filial a Preferent. El conjunt de Loren Rubio pateix a la categoria de plata enfonsat a la zona de descens i Pedro Martín brilla amb el Sant Gabriel B un esglaó més avall, presumint del lideratge amb un grup que amb prou feines arriba als 18 anys.
L'equip adrianenc no ha tingut un 2015 plàcid quan al primer equip es refereix i tampoc ha acabat de tancar l'any de la millor manera. 365 dies pràcticament de malson ha viscut el Sant Gabriel. Si s'uneixen en una balança punts positius a destacar o negatius a rectificar i millorar, queda clar que la llista a retocar guanya notablement al conjunt que actualment dirigeix Loren Rubio.

El descens del primer equip a Segona Divisió és el punt que més ha perjudicat l'entitat adrianenca. Després de cinc temporades a la màxima categoria del futbol femení nacional, el Sant Gabriel va engegar el setembre amb un nou projecte de futur. A la pèrdua de categoria també cal sumar la campanya per recaptar fons que va impulsar el club per poder acabar el passat curs després de patir una manca de recursos econòmics que van obligar l'entitat a retallar en pressupost i destinar el capital disponible a les despeses mínimes. Un autèntic malson que va finalitzar, malauradament, amb el descens del primer equip a la categoria de plata.

L'entrenador del Sant Gabriel Loren Rubio reconeix que no s'ha estat a l'alçada durant la primera volta i és autocrític. "Pensàvem que a aquestes alçades de temporada portaríem, com a mínim, nou punts més, i no ha estat així. No hem donat la talla en els desplaçaments i a casa ens ha anat una mica millor, encara que no suficient. Ens ha passat de tot en aquesta primera volta i hem après moltes coses, sobretot dels errors", afirma el tècnic blau.
Malgrat els resultats, Loren es troba il·lusionat de cara al nou any i amb la confiança que serà millor que l'anterior. "De cara a la segona part de la Lliga, estem convençuts que l'inici de 2016 ens donarà més alegries que el 2015. Hem adquirit experiència de totes les derrotes, sobretot de les més doloroses, i ens farà estar més forts mentalment i físicament durant els 90 minuts", finalitza el tècnic del Sant Gabriel.

Tot i així, les lamentacions que es viuen a Segona podrien quedar compensades amb l'alegria que gaudeix el filial. El conjunt de Pedro Martín està vivint la seva segona temporada a Preferent molt a prop de la perfecció i amb la primera posició en solitari. Si el curs anterior, amb un grup idèntic i amb el mateix comandant a la banqueta, van assolir una meritòria quarta posició, aquest any es superen les expectatives i gaudeixen d'un final d'any amb un lideratge a la butxaca i que ni tan sols l'entrenador blau creia que s'aconseguiria a aquestes alçades del campionat: "Nosaltres confiàvem, tenint en compte la temporada que vam completar l'any passat, que podríem tornar a ser al grup capdavanter, però estem sorpresos de ser a dalt de tot tant aviat. No era un objectiu a principi de temporada", assegura Pedro Martin.
D'altra banda, l'entrenador del filial adrianenc afirma que són optimistes també de cara al que resta de campionat: "Aquesta bona dinàmica motiva el grup per seguir treballant en aquest camí i amb la confiança suficient per afrontar la segona volta. L'equip és conscient que no pot pujar de categoria mentre el primer equip sigui una categoria per sobre. Tot i així, Martín confessa: "S'hauria de veure si, en l'hipotètic cas que el primer equip baixés a Preferent, podríem assolir l'ascens a Segona". Un somni que passa per seguir creixent i mantenint-se en la dolça situació que viu ara el filial blau.

 

Notícies relacionades

Comenta