Més notícies de Nacional

Del C al B, i del B a l'A

El Sant Gabriel vol rejovenir l'equip apostant pel futbol de base i pujarà de nou la generació de futbolistes que segueixen escalant categories

Futfem.cat | Sergio Reches

Aquesta serà la trajectòria que traspassarà bona part de les jugadores que el pròxim curs formin el primer equip del Sant Gabriel a Segona Divisió. Una ruptura rotunda amb el passat per deixar el camí lliure al futur.Tant és així, que, ara com ara, Marta Campanales i Maria Ramos són les úniques peces de la present temporada que tornaran a ficar-se la samarreta blava a partir de juliol. Encara està per veure, però, si Esther Solà, Carla Ventura i Julia Roca repeteixen temporada a les ordres de Carlos Romero.

Aquesta forta dissolució d'equip no ha de posar en alerta a ningú perquè el recanvi de grup ja s'ha trobat. De fet, és un canvi generacional. Bona part del conjunt dirigit fins fa no res per Pedro Martin al filial, s'ha guanyat a pols tenir l'oportunitat al primer equip, i així serà. Les germanes Lupe i Malena Martínez, Laura Chamizo, Elena Julve, Adriana Manau, Cristina Campos, Alba Sánchez, Lydia Rodríguez, Andrea Perera i Lara Palomina són les 10 jugadores seleccionades per part de la coordinació que la temporada vinent formaran part del Sant Gabriel A.

"Els criteris per escollir les jugadores que el pròxim curs promocionaran al primer equip són exclusivament esportius. Durant els últims tres mesos ja he establert converses amb elles per comentar el seu futur dins l'entitat", declara l'entrenador del filial i coordinador del futbol femení Pedro Martin. A més, cal tenir en compte que, per segona temporada consecutiva, l'edat mitjana de l'equip es tornarà a reduir fins als 18 anys, amb un conjunt nascut principalment entre el 1997 i el 2000. "Cada temporada hem de deixar gent fora per donar pas a les joves del planter. La meva idea és que el curs vinent tinguem una generació 97-98 al primer equip i 99-00 al filial", afegeix Martín.

Tot i que s'espera incorporar tres o quatre jugadores de fora per tancar les fitxes, ja es pot confirmar la incorporació de Laura Galceran, exmigcampista blava que torna de San Franscisco després de la seva aventura a la lliga universitària dels Estats Units. A més, la continuïtat de Kenny Thompson és un interrogant, ja que marxarà aquest mes de juny a Londres per realitzar les proves d'accés al Chelsea anglès. Tot un repte en la formació de la jove futbolista de només 15 anys.

Quan als objectius, el pròxim curs amb un grup ple de joventut sense gaire experiència a Segona Divisió, Martin assegura que la intenció "és competir per ser a la zona capdavantera i lluitar per jugar la promoció d'ascens. Tot i que encara és aviat per parlar d'això". "Les jugadores han demostrat amb Carlos que tenen capacitat per lluitar a Segona i no tindran problemes per aguantar el ritme físic de la competició. Per qualitat hem de ser a dalt, però hem de tenir en compte que serà un canvi important marcat per la joventut del grup", comunica un entrenador confiat davant un grup amb molt futur.

 

Notícies relacionades

Comenta