Més notícies de Nacional

Marta Cubí torna a casa

Jugarà la temporada vinent a l'Igualada, al club de la seva ciutat natal, procedent del Levante Las Planas

Futfem.cat | Pedro Salado

Més de deu anys d'experiència al futbol femení de primer nivell avalen Marta Cubí (Igualada, 1985), que torna a l'Igualada després de marxar-ne l'estiu del 2003. A la seva trajectòria hi figuren equips de la talla de l'Espanyol, el Barça, el Sant Gabriel, el Cerdanyola i el Levante Las Planas, i també ha estat convocada per la selecció catalana sub-25. Tot i que la seva posició natural és la de davantera, Cubí arriba al club anoienc per jugar-hi com a central, posició en la qual ha sigut força habitual veure-la en els darrers anys. Més enllà dels seus mèrits com a jugadora, cal destacar que juntament amb altres noies igualadines, Marta i la seva generació van fundar l'equip femení de l'Igualada, començant a jugar a Segona Catalana fins a arribar al primer nivell. A més, actualment també entrena el primer equip del Martinenc.

Marta Cubí afirma que el seu fitxatge per l'Igualada significa "completar el cicle": "Vaig marxar molt jove per anar a Primera i n'estic molt satisfeta. He tingut la sort de poder viure l'aventura de jugar a grans equips, però ara estic molt contenta de poder tornar a casa". La jugadora afirma que no li ha resultat difícil decidir-se per fitxar per l'equip de l'Anoia, tot i tenir alguna altra oferta i després de la situació d'inestabilitat que s'està vivint al Levante Las Planas, club del qual procedeix: "Una vegada vaig tenir clar que no seguiria al Levante, no tenia cap destí en ment fins que vaig rebre la trucada de l'Igualada. En tot aquest temps no he perdut el contacte amb el club, i ja m'havien mostrat més d'una vegada el seu interès en què tornés". "Fins i tot m'havia plantejat plegar si no trobava cap projecte engrescador, però l'oferta de l'Igualada em va motivar molt des del principi", afegeix Cubí. La jugadora es mostra molt il·lusionada en el nou projecte que prepara el club per a la temporada vinent: "Els darrers anys el club ha donat molta importància al futbol femení i al futbol base, i això diu molt d'una directiva. Vaig reunir-me amb ells i em van explicar el projecte i de seguida vaig acceptar".

De cara a la temporada vinent, Cubí es mostra molt ambiciosa a l'hora de parlar d'objectius futbolístics: "Crec que tenim un bon equip per quedar més amunt que mitja taula i millorar els resultats d'aquesta temporada, però sabem que per aconseguir-ho, s'ha de treballar des de l'inici de la Lliga. La gran majoria de jugadores que han jugat aquesta temporada segueixen, i això és molt positiu". La jugadora té clar el seu objectiu personal: "Aportar tot el que pugui a l'equip, no només al terreny de joc". "La plantilla és molt jove i per tant, crec que puc aportar la meva experiència al món del futbol. Conec a moltes de les meves companyes, ja que els hi he fet d'entrenadora, i també m'he ofert al club d'ajudar en l'àmbit que faci falta", afegeix.

La jugadora igualadina és el primer fitxatge d'un Igualada que està professionalitzant el seu equip femení i el futbol base. A més d'incorporar noves jugadores amb experiència, també donarà l'oportunitat a algunes jugadores de l'equip cadet de fer el salt al primer equip. Però la tasca de la directiva no s'acaba aquí, i és que a part de reforçar la primera plantilla, també s'està creant un filial i, a més, la temporada vinent serà la primera en què les jugadores del primer equip no hauran de pagar quotes per jugar. Un pas més cap a la professionalització del futbol femení.

 

Notícies relacionades

Comenta