Més notícies de Nacional

Renovació de confiança a les banquetes de Segona

Fins a sis entrenadors tornaran a comandar el mateix vaixell la pròxima temporada

Pedro Salado (Futfem.cat)

L'estiu encara no ha fet acte de presència -tot i que la calor ja comença a ser una mica asfixiant- però els despatxos dels equips de Segona ja es troben immersos de ple en la preparació del pròxim curs i confeccionant les plantilles de la pròxima temporada. Tot comença per triar qui serà el dirigent de cada vaixell i l'encarregat d'agafar el timó. En aquesta tasca es troben els 10 equips que representaran Catalunya a Segona Divisió. Només dues banquetes són dubte a hores d'ara, la del Seagull i la del filial del Barcelona. La resta d'equips ja han triat qui serà l'arquitecte del projecte de la temporada que arrencarà el pròxim mes de setembre. En el cas del Barça B, l'adéu de Xavi Llorens al primer equip deixa oberta qualsevol possibilitat i caldrà esperar per conèixer com es confecciona el primer equip i a la vegada el nou patró blaugrana del filial.

La que sens dubte és també l'altra banqueta desitjada, és la del Seagull. Segon a la Lliga i classificat -per segon any consecutiu- per disputar la promoció d'ascens a Primera Divisió. Precisament serà aquesta competició la que marqui el destí de Jordi Ferrón. El tècnic de les gavines des de fa dues temporades assegura que no es pronunciarà sobre el seu futur fins que el Seagull acabi la temporada.

NOMS PROPIS
Per començar a revelar i donar a conèixer els entrenadors amb noms i cognoms, cal remarcar que fins a sis clubs han decidit donar continuïtat als projectes de la temporada que recentment ha finalitzat i renovar la confiança amb el mateix cos tècnic. Aquests equips són Espanyol B (Kennet Sánchez), Europa (Álvaro del Blanco), AEM (Dani Rodrigo), Levante Las Planas (Jordi Delgado), Igualada (Jordi Torres) i Pardinyes (David Viñes), el nouvingut a la categoria.

Entre tots ells, n'hi ha dos que han donat motius més que suficients perquè els seus noms tornin a aparèixer a les travesses de Segona, com són Álvaro del Blanco (Europa) i Kennet Sánchez (Espanyol B). Curiosament, ambdós van arribar a la banqueta dels seus respectius equips la mateixa temporada, l'estiu del 2015. Aquesta serà la tercera temporada com a màxims dirigents del conjunt escapulat i filial blanc-i-blau, respectivament. Amb Del Blanco, l'Europa ha igualat la millor posició històrica a Segona Divisió de l'equip del Nou Sardenya i tornarà a ser un ós dur, un any més. De la mateixa manera, l'Espanyol B repetirà tècnic per tercer any consecutiu amb un grup que ha anat de menys a més, acabant el curs en un estat de forma òptim.

Si viatgem cap a la Terra Ferma, que tindrà dos representants la campanya vinent, també repeteixen projectes amb els mateixos timoners al capdavant. L'AEM confia en la màgia de Dani Rodrigo, qui repetirà temporada al mateix lloc després d'agafar l'equip fa un any quan restaven set jornades per finalitzar la temporada. L'equip que estrena categoria, el Pardinyes, també tornarà a lliurar les claus del primer equip a David Viñes, l'home que ha portat l'equip groc-i-negre cap a Segona. La bona relació amb el club, el cos tècnic i les jugadores, han estat els principals responsables de la seva continuïtat.

Les dues cares que també repetiran temporada a la mateixa cadira seran les de Jordi Delgado al Levante Las Planas, després d'un curs caminant sobre la corda fluixa i flirtejant amb el descens, i Jordi Torres, a Igualada, qui començarà el seu tercer any a Segona amb l'equip de l'Anoia, tot i que ja va formar part del cos tècnic com a segon, fa tres temporades.

RELLEUS
Una vegada presentades les sis renovacions de projectes és el torn de donar la benvinguda a la categoria a Pedro Martín, nou dirigent del Sant Gabriel, fins ara al filial adrianenc i que agafa el relleu de Carlos Romero. Amb aquest nomenament, Martín es retroba amb l'equip que va dirigir fa dues temporades a Preferent, i que va tancar en una segona meritòria posició.

L'altra banqueta que sembla estar ja decidida és la del Pallejà. Óscar Corbacho, del futbol base de l'Espanyol, seria el substitut de Xavi Barreda, qui va anunciar el seu adéu per marxar a Austràlia a jugar a futbol.

 

Notícies relacionades

Comenta