Més notícies de Nacional

La salvació comença contra el Son Sardina

El Levante Las Planas inicia la segona volta amb la voluntat de sumar des del primer partit, conscients de les necessitats per les quals passa l'equip

Ernesto Aradilla (Futfem.cat)

La segona volta de la Lliga torna aquest diumenge. Després de quasi un mes de descans, el Levante Las Planas s'enfronta a casa contra el Son Sardina en un partit que és la primera final cap a la salvació. Les vermelles tenen un objectiu clar: sumar tots els punts possibles per arribar matemàticament salvades abans que el calendari comenci a posar pressió a les jugadores de Miguel Mateo. Els últims compromisos del curs de les planenques no són fàcils, s'hauran d'enfrontar les dues últimes jornades de Lliga contra el Barça i l'Espanyol, i davant la dificultat que presenten aquests enfrontaments, el desig de l'equip és poder respirar tranquil abans d'arribar a l'abril.

Les jugadores del Levante no volen jugar-se la salvació a l'últim partir de Lliga, tal com va passar la temporada passada. Llavors les vermelles van perdre contra l'AEM per 5-1, però es van salvar gràcies a la victòria del Seagull contra el Sabadell per 2-1. Aquesta temporada tenen un marge d'error més gran per millorar els resultats i trobar una sortida més còmoda a una situació difícil, però no irreversible.

Miguel Mateo coneix l'exigència del calendari després d'haver completat la primera volta. Ell mateix destaca la importància de «competir cada pilota contra un rival molt fort al seu camp, però a qui se li pot fer mal a casa». Amb les nouvingudes, l'equip es presenta més competitiu, i ha recuperat a jugadores que havien estat baixa durant algunes setmanes per lesió com Debo. Tot i la baixa de llarga duració de Nekane, Miguel Mateo compta amb els nous fitxatges de Gio i Tania, i un últim reforç de luxe a la porteria, Natalia Pinto.

Pinto que ha estat fora dels terrenys de joc durant dues temporades, ha fitxat pel Levante per donar més competitivitat a la porteria defensada habitualment per Anna Armengol, que tot i estar fent una temporada impecable, donarà més polivalència a una posició del camp de vital importància per les planenques.

Les vermelles saben que no és un rival fàcil, amb un joc físic i aeri molt potent. Mateo destaca a dues jugadores «d'alt nivell: Tania Sánchez i Silva que poden fer mal a la defensa», però assegura que «amb un bon joc d'equip», les seve tindran «ocasions per guanyar». En el primer enfrontament contra les mallorquines, les noies de Miguel Mateo van poder endur-se un punt valuosíssim de Son Sardina després d'empatar 0-0 un partit on la protagonista va ser Anna Armengol que va salvar al seu equip en innumerables ocasions.

Aquest diumenge, tenen a favor el factor camp i la motivació extra de començar una segona volta cap a la salvació, amb nous fitxatges, bon joc i havent aconseguit punts contra els equips més difícils de la categoria, com a l'última jornada contra l'Espanyol. Mateo conclou que «la motivació és màxima» de cara a aquest duel: «És un partit que portem preparant dues setmanes i del que volem treure quelcom positiu».

 

Notícies relacionades

Comenta