Més notícies de Nacional

Toni Camacho tanca un altre cicle al Sant Gabriel

El club de Sant Adrià es mostra content amb la feina realitzada per part del seu entrenador

Manel Expósito (Futfem.cat)

El segon capítol de Toni Camacho al Sant Gabriel, el club de la seva ciutat, ha arribat al seu punt final. Posteriorment a retrobar-se l'estiu passat amb el xandall blau d'entrenador, dos anys després de la darrera vegada -quan l'equip encara competia a Primera Divisió-, els camins de Sant Gabriel i el seu ja extrenador se separen, però amb la màxima satisfacció per part de l'equip adrianenc: «Camacho surt per la porta del davant del Sant Gabriel», transmet el director esportiu blau Xavi Miracle.

Per entendre la trajectòria i evolució del Sant Gabriel aquesta temporada, així com la feina de Toni Camacho a la banqueta, hem de comprendre la planificació esportiva i la confecció de la plantilla l'estiu anterior. Una tasca gens fàcil i amb poc marge de maniobra: «La temporada va arrencar amb dubtes perquè Pedro Martin era l'home que havíem escollit. Per unes circumstàncies concretes, finalment no va ser ell. La plantilla era molt reduïda, en quantitat i en expectatives. Llavors vam parlar amb Toni i tenia dues setmanes per tancar el grup amb jugadores d'alt nivell. L'objectiu de la salvació l'ha complert i com a director esportiu estic content», descriu Miracle.

Així mateix, Camacho també fa balanç, des d'un punt de vista similar, de la seva segona etapa al club adrianenc: «Si valorem els antecedents amb la meva arribada, i les baixes d''Ibra', Galceran, Julve i Molet, hi havia poc marge de maniobra per construir l'equip. Sabíem que seria un any difícil, sense la columna vertebral de l'any anterior», afegeix.

Tot i això, el curs a Sant Adrià amb Camacho a la banqueta no ha estat caòtic, ni molt menys i s'ha resolt la temporada amb una nota més que digne. «Valoro positivament la temporada. L'objectiu era la salvació. Ho hem aconseguit amb antelació i crec que hauríem merescut un parell de posicions millors a la taula. Hem competit a tots els partits. Hem resolt els compromisos contra els rivals directes amb nota i hem estat a l'altura. Contra els equips amb millor puntuació? Hem sumat victòries contra l'Europa, hem batallat davant Barça, Espanyol, AEM... Col·lectivament hem millorat, però hi ha equips que els tenim per sobre. Hem estat a l'altura de les exigències», analitza i fa autocrítica el fins ara tècnic blau.

EL HÀNDICAP DE SER LA DARRERA OPCIÓ DEL BARCELONÈS
D'altra banda, el gran punt feble que ara mateix es considera una problemàtica greu al Ruiz Casado que cal solucionar és el desgast i la pèrdua d'identitat -al sènior femení- que ha devaluat la marca Sant Gabriel i li han tret equips com Seagull, Espanyol B o Europa, rivals directes de les adrianenques a la zona i que resten opcions de fitxatges a Sant Adrià. «Desgraciadament, les jugadores de Barcelona tenen altres preferències diferents del Sant Gabriel. Hem de treballar amb el que tenim. Hem de guanyar posicions i competència a rivals com Europa, Espanyol B o Seagull, reconeix Camacho i ho justifica com un dels hàndicaps que va viure a l'estiu anterior per atraure jugadores d'altres entitats.

Així mateix, Miracle ho veu com un aspecte on cal posar-hi remei: «el Femení A hauria d'estar a la mateixa alçada que el nostre futbol base o ser superior. Som un club de referència al Barcelonès. Volem arribar al nivell de l'Europa, superar l'Igualada i, per què no, poder competir contra el nostre equip veí, el Seagull».

FUTUR ENTRE SEGONA I PREFERENT
Amb l'etapa a Sant Adrià ja finalitzada, Toni Camacho renovarà fites el curs pròxim en una nova banqueta, ja sigui a la categoria de plata, o de bronze. Una incògnita que encara no està resolta. «La meva idea és seguir a una banqueta. La pròxima temporada vull dirigir un equip, ja sigui a Segona o Preferent. Tinc alguna oferta i ja veurem què decidim. Això sí, ha de ser un projecte que em motivi, no entrenar sense il·lusió», conclou un home que podria tornar a la banqueta del seu Sant Gabriel, però en aquest cas a la visitant.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta