Més notícies de Segona

Joventut i talent pel filial 'perico'

L'Espanyol B incorpora cinc juvenils, a més de la qualitat de futbolistes com la golejadora Judith Pablos, o les blaugrana Ainhoa Marín i Sara Extremera

Pedro Salado (Futfem.cat)

El filial de l'Espanyol ja ha definit la seva plantilla per al curs vinent. Igual que la temporada passada, l'equip podrà marxar de vacances amb la feina feta i amb un bloc que destaca per la seva joventut, però amb molta qualitat. Sens dubte, un conjunt que tornarà a lluitar per les posicions més altes de la classificació.

Destaca el fitxatge de la golejadora de l'Igualada Judith Pablos, però també incorpora dues de les perles del filial del Barça com són Ainhoa Marín i Sara Extremera. A més, s'afegeixen a la plantilla la futbolista del Sant Gabriel Lydia Rodríguez i Emma Fernández, del Santa Susana.

L'equip, però, es reforçarà principalment amb jugadores del club 'perico', pujant al filial les futbolistes del juvenil Irene Corral, Xènia Pérez, Yaiza Navarro, Ari Sánchez i Janet Martínez. «Tenim una base molt bona. Hem mirat fora i no trobem ningú que millori el que tenim a casa», explica Kennet Sánchez, segon entrenador de l'Espanyol B, que no amaga la incertesa d'incorporar jugadores tan joves: «Tenim una mica de por de la seva joventut. Ja se sap allò de què l'experiència és un grau i pot ser una mica més difícil per elles competir a Segona, però supleixen la seva falta de veterania amb qualitat».

Entre les cinc joves promeses de l'entitat blanc-i-blava, Irene Corral és que més minuts acumula amb el filial. La marxa d'Andrea Ferrer 'Cucu' als Estats Units explica la incorporació de Xènia, mentre que al mig del camp, l'equip ha de fer front al comiat de Laura Galcerán –qui també marxa a la lliga universitària nord-americana-, i a l'ascens de Maria Llompart al primer equip. En aquest context, s'ha pensat en Yaiza Navarro: «És petiteta, però té molta visió de joc», explica Kennet Sánchez, i avisa: «És qui té més competència al seu lloc, però aquest ha de ser un any per agafar experiència i ha de tenir paciència».

Són sis les jugadores que no continuaran a la disciplina blanc-i-blava. D'una banda, les dues futbolistes que han aconseguit una beca per estudiar i jugar als Estats Units. Andrea Ferrer ho farà als Iona Gaels de New Rochelle, mentre que Laura Galcerán s'ha decidit pels Mississippi State Bulldogs. Tampoc seguiran a l'Espanyol Carla Ventura, que encara no ha decidit el seu futur, ni Nerea Gómez i les germanes Sandra i Mireia Carrasco. Totes tres marxen a un Levante Las Planas que afronta una temporada difícil després del seu descens a Preferent.

EL GANXO DE PRIMERA
No ha passat desapercebuda l'alta participació de jugadores del filial a les ordres de Joan Bacardit on s'han arribat a produir fins a 11 debuts la passada temporada. Gràcies a aquesta política, el filial ha tingut un camí més plàcid per reforçar-se, com confessa el tècnic: «Crec que ajuda molt veure que el primer equip compta amb el filial» i posa com a exemple dos casos. D'una banda, el de la davantera Judith Pablos: «Va costar molt portar-la, fa temps que la perseguíem i ha estat complicat fer que vingués cada dia des d'Igualada sense aportació econòmica a canvi». També creu que ha estat un benefici en el fitxatge de les dues futbolistes del filial del Barça, Ainhoa Marín i Sara Extremera: «Tenen qualitat per jugar a Primera. Veuen que al Barça no tindran lloc i que aquí tenen més possibilitats», explica Kennet, qui també alerta del perill d'aquesta 'publicitat': «És una arma de doble tall perquè també tenim jugadores que amb 19 anys no han fet el salt al primer equip i això s'ha de gestionar». En tot cas, un model d'èxit que no perd de vista el seu objectiu primordial: «La idea aquest curs és quedar com més a dalt millor, perquè així és més fàcil nodrir el primer equip», sentencia.

 

Notícies relacionades

Comenta