Més notícies de Segona

Camacho refresca l'Europa, però mantenint la veterania

L'Europa incorpora Farreras, Vega i dues joves futbolistes del Sant Gabriel en un projecte que busca continuar amb els bons resultats

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

La plantilla de l'Europa per la temporada 2018/19 ja comença a prendre forma. Després de quedar sisenes el darrer curs i ser un dels equips consolidats a la categoria, el conjunt dirigit per Toni Camacho -agafant el relleu a Cristian Aleza- ha fet oficials els fitxatges i baixes de cara la temporada que ve.

Pendents de tancar la fitxa d'una portera – encara sense oficialitzar – Camacho ja confirma les altes de Maria Farreras, Naira López, Ariadna Lara i Joanna Vega. L'objectiu del tècnic ha sigut mantenir el bloc, que porta temps jugant junt i fer un salt de qualitat amb les noves incorporacions. En les incorporacions, s'ha notat la influència que ha portat el tècnic des del Sant Gabriel, amb Naira López i Ariadna Lara, però també ha donat importància a la veterania i experiència.

Maria Farreras, davantera del Pallejà és una jugadora «que aporta molta profunditat i verticalitat en el joc», i per damunt de tot, amb aquest fitxatge Camacho busca «gol». «A més, és una jugadora amb molta experiència que sap pressionar molt bé, aportant intensitat defensiva». Pel que fa als fitxatges provinents del Sant Gabriel, Naira López és una jugadora jove, de només 17 anys que garanteix una «continuïtat per anys». Destaca pels seus llançaments, visió de joc, i la capacitat d'adaptar-se als canvis del partit. Ariadna Lara, ve de jugar a Preferent amb el Sant Gabriel B. Jugadora habitual en la sub-18 catalana, és una migcampista «que controla el joc associatiu, supera bé les línies de pressió i és molt intel·ligent tàcticament», apunta Camacho, que destaca «el bon equilibri que pot donar al joc». Finalment, el darrer fitxatge confirmat és el de la defensa provinent del descendit Levante Las Planas, Joanna Vega. La central és jove però té «experiència de sobres en la categoria» i com a novetat Camacho busca realçar la línia defensiva amb la seva esquerra. «És una jugadora esquerrana que pot jugar tant de central com lateral esquerra i és molt expeditiva», i afegeix que a l'equip «anirà bé una jugadora ràpida i contundent, amb bona sortida de pilota i bon joc aeri».

Les jugadores que no seguiran l'any que ve defensant l'elàstica escapolada són Mònica Casado, Mireia Vintró i Marta Pou. Per la seva banda, Ana Alcocer a priori no estaria disponible fins desembre, mentre que Nany Haces, també seguirà a les files de Camacho però haurà de ser intervinguda a principis d'agost al genoll i no estarà llesta fins a mitjans de temporada.

Tot i tenir la plantilla bastant confeccionada, Toni Camacho encara no la dona per tancada: «Si tenim la possibilitat de reforçar-nos en qualsevol de les línies, estem oberts a nous fitxatges, encara queda per iniciar la Lliga». Amb els nous efectius i mantenint el bloc de la temporada passada, el tècnic planteja fer un joc «amb pilota», «i alternar joc combinatiu amb joc directe». Està molt content amb el bloc, i es mostra convençut que amb aquesta plantilla les noves incorporacions «s'adaptaran molt bé».

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta