Més notícies de Nacional

Laia García pugnarà amb 'Brigi' les claus de la porteria del Seagull

La jove portera de 17 anys completa la porteria badalonina

Xavier Garcia (Futfem.cat)

El Seagull ha tancat el capítol d'incorporacions a la posició més endarrerida del terreny de joc. Les 'gavines' aposten per la jove portera de 17 anys Laia García (L'Espelt, 2000), provinent del Sant Andreu. La projecció de la barcelonina, encara en edat juvenil, contraresta amb la veterania de Brígida Llevat. El Manu Lanzarote, el Cerdanyola i l'Igualada han estat els equips de formació d'una jugadora que disputarà l'Europeu de futbol platja amb la selecció espanyola i les seves noves companyes d'equip Carla Morera i 'Pascu'.

«És una portera jove però amb molta projecció. Bona presència física, bon joc de peus i alçada. Té molt bon futur i amb ganes de treballar. La seva predisposició a continuar treballant és bona i amb Brígida tindrem una porteria molt ben coberta», defineix l'entrenador del Seagull Jordi Ferrón. El tècnic badaloní també remarca que defensar la porteria de les 'gavines' es cotitzarà a l'alça i la titularitat s'haurà de guanyar als entrenaments: «Hi ha companys que valoren la posició de portera com una excepció a l'hora de fer canvis o mantenir sempre la mateixa jugadora. Jo intento valorar la porteria com qualsevol altra posició: qui estigui millor jugarà», recalca. «Si volem crear una competitivitat als entrenaments, la feina entre setmana ha de correspondre amb les oportunitats de minuts durant els partits. Sempre ho he fet així. No sóc un entrenador de fer rotacions sense justificar-ho. L'exigència que demano s'ha de demostrar», afegeix.

EL CAPÍTOL DE BAIXES OBRE EL PERÍODE D'ALTES
La incorporació de García a un costat, el Seagull ha anunciat les jugadores que no continuaran a Badalona. Clara Cos, Mireia Nagel, Lara Rabal, Noe Vizcaíno, Maribel Martín, Bea Tudela, Carla Martínez, Alba Maestre i Zaïra Flores són els vuit noms que alçaran el vol lluny de l'Estadi. «Les jugadores que són baixa ho són per diferents motius. 'Ausi' no pot continuar per motius laborals i és una llàstima que no pugui renovar. L'entrenador no busca millor o pitjor jugadores sinó que el grup ha de correspondre amb això que busca el tècnic. Segurament tindrem una plantilla àmplia però podem disposar d'un volum molt gran. La temporada s'ha de confeccionar amb decisions encertades i les jugadores que no segueixen segur que trobaran equips importants», argumenta Ferrón.

D'altra banda, i arran del ball de fitxes que surten i arriben al Seagull, l'entrenador blau remarca que l'equip ja s'ha alterat amb un alt nombre de nouvingudes en les darreres temporades. «La renovació de plantilla es fa per trobar un grup nou, renovat i jove, que digui: 'vull guanyar-me el lloc'. Comencem amb molta il·lusió, amb aquest nou grup de jugadores», sentencia.

 

Notícies relacionades

Comenta