Més notícies de Nacional

L'inici de l''era Gonza', la més dolça des del descens a Segona

El Sant Gabriel ha millorat considerablement tots els registres assolits en les primeres jornades de les darreres tres temporades

Tomás Rubia

Un 'rookie' amb registres molt poc habituals per un debutant a Segona Divisió. De fet, els números estratosfèrics de Jordi Ferrón en la temporada 2015 – 2016 podrien equiparar-se mínimament amb els del nou tècnic del Sant Gabriel, José González. La barreja de joventut i experiència més la consolidació d'un grup que va ascendir en bloc a Segona fa tres temporades transmet símptomes positius i amb estadístiques que presagien una possible temporada optimista i sense patiments al Ruiz Casado.

Sense deixar-se emportar per les bones sensacions de grup, les fites gabrielistes assolides fins a la jornada 6 superen qualsevol altra comparativa amb temporades anteriors. 11 punts, tres victòries, dos empats i una derrota són els registres del curs actual, amb 13 gols a favor i 6 en contra (+7), traduint-se en una meritòria i engrescadora cinquena posició.

Tot i que les comparatives són odioses, i fins i tot massa cruels per segons quin perfil d'entrenador, nosaltres ens ficarem al rol de dolents de la pel·lícula. Amb Carlos Romero a la banqueta, el Sant Gabriel també defensava el mateix esglaó a la taula que l'equip de 'Gonza', però amb dos punts menys (9), una desfeta extra i un balanç de gols fregant l'equitat (+2). El punt més àlgid d'aquella campanya va ser la tercera posició, just per sota d'un Seagull i un Barça B que jugaven a un altre nivell. Malauradament, les bones xifres obtingudes fins a pràcticament l'equador del calendari van fer aigües i no es van poder mantenir.

El miratge del bon inici en la temporada 2016/17 va caure en picat el curs anterior, amb una onzena posició i 4 tímids punts que mantenien el Sant Gabriel fora del descens per un punt. Una victòria, un empat i quatre derrotes representen el pitjor inici des del retorn del 'Santgra' a Segona, amb Toni Camacho a la banqueta, idèntic balanç que el primer any a la categoria de plata, amb Loren Rubio dirigint l'equip i disputant partits contra equips molt més assequibles que el curs present.

Perquè sí, això encara dóna més mèrit a les estadístiques. Tot i que les matemàtiques no tenen aquest punt de judici de valor, s'ha de tenir en compte que el Sant Gabriel ja ha deixat enrere al calendari a rivals com Seagull, Barça B o Collerense, tres dels quatre primers classificats. Amb AEM (pròxim rival) i Saragossa encara al camí més proper, es confirmarà, o diluirà, si el Sant Gabriel pot ser l'equip incògnit de la temporada.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta