Més notícies de Nacional

La corona de Sant Adrià, en joc

Sant Gabriel i Espanyol B es disputen el comandament de la regió amb més tradició formadora en el duel més igualat de les darreres temporades

Tomás Rubia

És un clàssic adrianenc, sigui la categoria que sigui. Però amb més sentiment o rivalitat es viu quan l'entitat modesta rep la visita del veí poderós, amb més recursos. «D'ençà que la Ciutat Esportiva Dani Jarque es troba a Sant Adrià, un Sant Gabriel - Espanyol ho considero un derbi. Els dos equips arribem en una situació molt semblant a la taula i anirem amb l'objectiu d'emportar-se'n els tres punts», defineix l'entrenador blau José González, qui ja ha viscut diversos enfrontaments veïnals però serà el primer en categoria femenina.

Tot i que ambdós conjunts arriben al partit (diumenge, 12.15 hores) en una situació molt semblant, el tècnic local veu la dinàmica blanc-i-blava en alça. «L'Espanyol va començar la temporada negativament però s'està recuperant i el punt al camp del Seagull ho veig com un cop sobre la taula i està mostrant símptomes de millora. No serà un partit gens fàcil però arribem en igualtat de condicions».

Per la seva banda, l'entrenador blanc-i-blau també defensa aquesta idea de rivalitat «sana i maca» entre dues entitats veïnes. «El Sant Gabriel treballa bé el futbol femení. Sempre hi ha aquest derbi de proximitat i una bona predisposició d'ambos clubs per apostar pel futbol femení», relata Álex Moreno.

Quan situem el seu equip dins la casella de favorites, Moreno replanteja la situació. «No ho veig així. Elles han tingut millor inici que nosaltres i no arribem amb cap etiqueta. Som un grup jove, amb moltes juvenils però amb potencial. El nostre primer pas és formatiu perquè algun dia puguin arribar al primer pas. És bo que a vegades s'empapin de derrotes perquè a l'Espanyol es guanyen quasi tots els partits de lliga i a vegades no sabem gestionar o no preparem a les jugadores per aquesta fase de patiment, haver de remuntar un partit o assimilar les derrotes que es poden produir. Aquest any ho estan assimilant», analitza el míster 'perico'.

Pel derbi, el Sant Gabriel recupera Lara Palomino i Sònia Llop i es mantenen fora de la convocatòria les lesionades de Marta Campanales, Malena Martínez i Blanca Coscolín. Les absències al bàndol 'perico' es multiplica, amb les baixes de María Molina (creuats), María Benedito (tot i que entrarà a la llista), Kaeli, Kenni, Judit Pablos i Emma Fernández.

 

Notícies relacionades

Comenta