Més notícies de Nacional

Cinc cares noves a l'Europa

El projecte escapulat, que dirigirà el debutant Álvaro del Blanco, queda definit amb una plantilla de 19 futbolistes

CE Europa

L'Europa marxa de vacances amb la feina feta. Nou entrenador, que s'estrenarà a la categoria, i fins a cinc reforços en totes les línies. A la porteria arriba Jessica Cobos, des del Sant Gabriel, per sumar-se a Mònica i aportar experiència a la categoria. El conjunt escapulat ha marxat prop de casa per trobar quatre dels cinc fitxatges que han realitzat. Procedents del Sant Andreu, després del seu descens a Preferent, l'equip gracienc s'ha reforçat amb dues migcampistes i dues defenses. Júlia Jarque és una central amb experiència, alta i forta que aportarà contundència al conjunt escapulat. Al mig del camp arriben Laia, formada al planter del Barça i Abril Fabá, una futbolista molt jove a qui Jordi Vela, coordinador de l'Europa feia temps que tenia en el punt de mira: "La seguíem des de que era juvenil. És una jugadora que podrà aportar molt a l'equip. És clarament una aposta de futur". Les acompanyarà en aquesta aventura Eybis, que torna al club gracienc després d'una temporada al Sant Andreu, com explica Vela: "Va patir una lesió important i li va costar molt agafar el ritme de nou. Per això vam parlar amb ella perquè marxés i tingués més minuts que els que podíem oferir-li aquí. Ara torna a casa en plena forma i amb totes les opcions de jugar".

Pel què fa a les jugadores que abandonen l'Europa, Sílvia buscarà més continuïtat defensant una altra porteria després de l'arribada de Jessica Cobos. També marxen Mar i Granados. Totes tres "baixes voluntàries", com ha volgut destacar el coordinador escapulat. Però, sens dubte, la baixa més notable de l'equip serà la de la capitana Teixi. Després de 10 anys al club i més de 300 partits amb la samarreta escapulada, Sandra Teixidor 'Teixi' es retira del futbol. Jordi Vela només té paraules d'agraïment per a una jugadora que és tota una institució al club gracienc: "Estem molt agraïts per tot el que ens ha donat. L'Europa li deu molt i li farem un reconeixement com cal". Tot i que no desvela encara en quina forma, l'entitat prepara un partit homenatge o algun acte per reconèixer la dècada que ha defensat aquest escut. Teixi es retira dels terrenys de joc, però continuarà vinculada al club, treballant a les seves oficines, com feia fins ara.

APOSTA PER LA CASA
L'Europa ha volgut mantenir-se fidel a la seva pedrera. Una aposta que ha practicat durant tota la temporada, incorporant jugadores del filial en alguns entrenaments i partits. La feina de tot l'any s'ha vist premiada per Judit, que ja va debutar amb el primer equip al tram final de la passada temporada i que passarà a formar part d'aquest equip el curs vinent. Álvaro del Blanco també comptarà amb dues futbolistes del filial per realitzar la pretemporada, Riera i Sala, a l'espera de decidir si les incorpora al primer equip, o no.

 

Notícies relacionades

Comenta