Més notícies de Segona

La gran gesta de l'AEM

El conjunt lleidatà, nou equip de Primera B, comença a prendre forma tot i la incertesa per la lluita amb la RFEF

Xavier Garcia (Futfem.cat)

L'AEM ha culminat una temporada per emmarcar, el conjunt del Segrià ha aconseguit situar-se en un dels quatre llocs que donava accés a la flamant Primera B. Les de Roger Lamesa han finalitzat la competició en quart lloc amb 48 punts, igual que el Collerense. Tots dos conjunts empatats en el nombre de victòries, empats i derrotes, i amb un goal-average molt similar, no obstant això, les catalanes han aconseguit aquesta plaça, ja que el global dels partits d'anada i tornada davant el combinat palmesà és de 5 a 3. Ja a l'anterior temporada, les de Lleida s'havien postulat a les altes posicions de la categoria, establint el seu rècord quedant cinquenes amb 49 punts a 5 del filial de l'Espanyol.

El tècnic del conjunt lleidatà, Roger Lamesa, valora molt favorablement l'ascens: «Estem molt orgullosos de la gesta, a més, té un punt inesperat, ja que no entrava en els nostres objectius i més després d'haver aconseguit l'any passat el rècord amb 49 punts. Haver aconseguit l'ascens té molt valor sobretot pel treball que han fet les jugadores». A l'hora de parlar de les expectatives sobre la nova divisió, Lamesa, admet que es tracta d'una incògnita: «Serà una competició molt competitiva la qual afrontem amb moltes ganes. Estarà integrada pels millors equips de Segona, cosa que suposarà un salt qualitatiu molt gran, era un canvi necessari a les màximes categories. A més, crec que tot i ser una incògnita, a mesura que els equips amb potencial per ser-hi que s'han quedat a les portes aconsegueixin pujar, la categoria s'aniran calibrant».

Hi ha una situació que afecta diversos equips catalans com el Barça, l'Espanyol, el Seagull i també l'AEM, la guerra entre la Federació Espanyola (RFEF) i La Liga (LFP). Actualment és la LPF qui organitza la Primera Divisió i la futura Primera B. No obstant això, l'altre organisme del futbol espanyol, la RFEF ha anunciat que crearà les competicions Élite i Promesas, les equivalents a Primera i Primera B, sent d'aquesta manera les principals competicions i les que donen accés a la Champions. Aquesta decisió ha estat presa de manera precipitada i sense ser consensuada amb els clubs. Tot aquest conflicte té com a rerefons la comercialització dels drets televisius i a hores d'ara encara no es coneix quin serà el futur de les categories més altes de la competició estatal.

Sobre aquesta situació, Lamesa admet que s'ha de fer el que sigui millor pel futbol femení: «Hi ha dues propostes diferents, una d'elles contempla la inscripció lliure i això ens preocupa, ja que som un club humil i no som un dels clubs prioritaris per la Federació per estar en la categoria». Pel que fa a la hipotètica tria de quina competició jugar, l'entrenador de l'AEM no s'ha plantejat la qüestió i creu que és des de la presidència i la secretaria tècnica on s'ha de deliberar.

Ara per ara, el conjunt del Segrià té al cap la Copa Catalunya, la temporada passada va aconseguir arribar a la fase final, sent eliminat en semifinals davant l'Espanyol. El tècnic del quadre blau lamenta la llunyania temporal de la competició: «Pels equips de Segona suposa estar molt de temps sense competir, això comporta haver de mantenir a les jugadores amb el ritme competitiu durant aquest impàs. A banda d'això, hem d'acordar amb les jugadores, també del filial, els entrenaments, cosa que a més li hem de sumar que es tracta d'època d'exàmens».

Per acabar, Lamesa ha donat alguns detalls de la planificació per a la pròxima temporada: «Ja hem tancat dues incorporacions i n'estem perfilant algunes més. Encara és aviat per alguns fitxatges, tot i això hem iniciat converses. Tenim al cap comptar amb una plantilla competitiva formada per un 80% de jugadores de la casa, i un 20% de jugadores veteranes que ens puguin aportar un plus. Volem que la gent de la casa gaudeixi de la competició, és per això que no volem enganyar a ningú prometent minuts quan no és segur que pugui ser així».

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta