Més notícies de Nacional

L'experiència reforça el Seagull

Entre les noves incorporacions a les 'gavines' destaquen jugadores amb recorregut en categories superiors

Baudi Rincón (Futfem.cat)

Un cop acabada la Lliga, i amb l'ascens a Primera B certificat, el Seagull va apuntar que l'equip es reforçaria amb l'objectiu de tenir una plantilla «com més competitiva millor», en paraules de l'entrenador, Jordi Ferrón. D'aquesta manera, durant els últims dies, el club badaloní ha fet oficials les renovacions i els primers fitxatges, que aportaran un salt qualitatiu a les 'gavines'.

D'una banda, l'entitat mantindrà la base de la temporada passada amb la continuïtat d'una desena de 'gavines'. Continuen al club la capitana Alba Gordo, així com Alba Guerrero, Xènia Royo i 'Pascu'. Després d'una temporada complicada pel que fa a les lesions, Yosse també seguirà amb les 'gavines', igual que Irina Uribe o Queralt Gómez, que disputarà la quarta temporada al club blau.

Les germanes Pilar i Nuria Garrote, arribades l'estiu passat al Seagull han apostat per la continuïtat a les ordres de Jordi Ferrón, de la mateixa manera que la portera Laia García. No compliran la seva segona temporada amb les 'gavines' Mònica Orteu, Núria Llop, ni Brigi Llevat, tot i que la llista es podria ampliar en les pròximes setmanes. La baixa més destacada, però, és la de la davantera Sara Serna, que ha decidit no continuar a Badalona per la falta de minuts al club.

Tot i no haver finalitzat encara la temporada, la direcció esportiva del Seagull ja ha anat per feina i ha confirmat la incorporació de cinc futbolistes, totes elles amb experiència a la categoria. Gemma Pla, més coneguda com a 'Xiki' arriba procedent de l'Europa, però amb 23 anys ha competit també a Primera Divisió a clubs com el Sant Gabriel i l'Espanyol i ha passat pels Estats Units, jugant una temporada als Monroe Mustangs.

Per la seva banda, Carla Cotado és una defensa amb una llarga trajectòria, formada a l'Espanyol on va debutar a Primera amb 18 anys. Una categoria que no ha deixat des de llavors, competint al Lorca, principalment, amb una breu aventura al Tacuense. També des de Primera Divisió arriba Esther Solà, que deixa l'Espanyol després d'un curs en què no ha tingut gaires oportunitats per brillar.

A la porteria, per suplir la baixa de Brigi Llevat, el Seagull incorpora Aida Rodríguez Escobar, procedent del Pallejà, però formada al Madrid, amb qui va assolir l'ascens a Primera, competint a la màxima divisió una temporada. Finalment, les 'gavines' també incorporen un fitxatge més 'exòtic' com és el de la japonesa Akane Kuwahara, provinent del club japonès Veertien Mie Ladies Football.

L'entrenador badaloní es mostra il·lusionat de cara a la temporada vinent, on estrenaran una categoria de nova creació com és la Primera B i per afrontar un repte així, han aconseguit lligar fitxatges experimentats que Ferrón reconeix que perseguien des de fa un temps: «En anys anteriors ja havíem contactat amb algunes d'elles. Són fitxatges amb experiència i en posicions que creiem que necessitaven reforçar-se», explica Ferrón, qui s'ha mostrat molt content que aquestes futbolistes puguin ser part de l'equip.

El conjunt badaloní es troba immers en la Copa Catalunya, on ha eliminat el Pubilla Casas, el Sant Gabriel i l'Europa. Aquest cap de setmana, el Seagull rebrà el Sant Pere a Badalona en la quarta ronda de la competició i, en cas de superar amb èxit l'eliminatòria, es classificarà per a les semifinals de la Copa on l'espera el Barça.

 

Notícies relacionades

Comenta