Més notícies de Nacional

Álex Moreno: «Han passat coses a l'Espanyol que no haurien de passar a cap club»

Després de set temporades a l'entitat blanc-i-blava, presenta la seva dimissió com a tècnic del filial

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

«Ha estat una temporada molt llarga i dura. Després de set anys han passat coses a l'Espanyol que crec que no haurien de passar a cap club, i menys en aquest. En certs moments, no han estat a l'altura», d'aquesta manera ha començat justificant Álex Moreno la seva marxa del club. El tècnic del filial espanyolista ha presentat la seva dimissió a final de temporada, després d'acumular un conjunt de situacions que l'han «desgastat» a nivell personal: «Certes persones han volgut contaminar l'ambient, posar vestidors en contra dels tècnics, etc. Li vaig traslladar això al coordinador al final de la primera volta. Va ser aleshores quan vaig decidir que, passés el que passés, seria el meu últim any al club».

No només se'n va Álex Moreno, també ho fa Kennet Sánchez i la resta del cos tècnic. «Estan en la mateixa situació», ha confessat el ja exentrenador de l'Espanyol B. A banda de la circumstància en si, li ha dolgut la permissivitat que hi ha hagut des d'algunes esferes del club: «No vull donar noms, però hi ha hagut una persona que ha intentat dur a terme això i la coordinació ha donat massa màniga ampla. Hi ha persones al club que no saben el poder que tenen».

El tècnic barceloní porta més de mitja vida a les banquetes dirigint equips femenins de l'Espanyol. Els seus inicis, però, es van forjar al Martinenc. Durant la temporada 2008/09 va dirigir l'aleví B masculí, i en la següent campanya va ascendir a l'A. A partir d'aleshores, es va dedicar en cos i ànima al futbol femení. Primer, al Fontsanta-Fatjó, on primer va exercir com a segon entrenador del primer equip, però ràpidament li van donar l'oportunitat perquè fos ell qui agafés les regnes. Com a senyal d'agraïment, va fer pujar el conjunt cornellanenc en la 2011/12 de Segona a Primera Catalana. S'hi quedaria un curs més per assaborir la nova categoria, però l'equip dels seus amors no trigaria a trucar a la seva porta: «Titi Camúñez em va contactar per ser l'entrenador de l'aleví A». I des d'aleshores fins al final d'aquesta temporada realitzant el trajecte de casa seva a la Dani Jarque. Ha passat per totes les categories del futbol formatiu, fins a consolidar-se en el filial, on hi ha estat els quatre últims cursos.

«Me'n vaig decebut per com s'ha coordinat el femení aquesta temporada. Sap greu que, després de tots els anys que portava al club, passin aquestes coses», ha lamentat Álex Moreno, que espera que aquests fets no es tornin a repetir en el futur: «Si es corregeix, s'aconseguirà beneficiar la projecció del club». Uns fets que, pel mateix entrenador, són el «pitjor» que s'emporta de la seva etapa a l'Espanyol: «Totes aquestes situacions desgasten molt i crec que no m'ho mereixo després de tants anys».

Malgrat les decepcions de l'última temporada, a l'hora de fer balanç de la mateixa no ha pogut defugir l'afecte que té per l'entitat 'perica': «Estic molt content de la meva etapa a l'Espanyol, és un club que sempre portaré al cor. He après moltes coses, m'he criat allà i m'hi sento com casa meva». Li costa seleccionar un millor moment en la seva dilatada trajectòria al conjunt blanc-i-blau, però n'hi ha dos que no pot esborrar del seu record. El primer, corresponent a la seva etapa a l'infantil: «Quan vam guanyar el Barça en un partit de Copa Catalunya. Malgrat que la victòria ens van eliminar perquè havíem de derrotar-les per dos gols de diferència, però va tenir molt valor perquè era el Barça de les Torrodà, Llompart, Pina...». El segon, més recent: «Aquest any, quan remuntem un 2-0 a l'AEM, traient tota la ràbia acumulada que portàvem».

Un any on el filial blanc-i-blau ha traçat una trajectòria ascendent amb el pas de les jornades, però que ha estat insuficient per classificar-se per les places que donen accés a la Primera B. I part del mèrit d'aquesta reacció ha estat pel paper ostentat per futbolistes com Sandra Alberola o Laura Fernández, tal com admet el propi Álex Moreno. Dona la casualitat, però, que aquests dos noms s'han inclòs en l'àmplia llista de baixes que ha anunciat el filial del club aquesta setmana: «Amb la meva marxa esperava que es deixés gaudir les meves jugadores. Però a Sandra Alberola i Laura Fernández les fan fora després que jo me'n vagi. En el seu dia totes dues em van defensar, mostrant la seva disconformitat amb la coordinació. Vaig marxar perquè les deixessin tranquil·les i les acaben fent fora per motius personals», asegura Moreno, mentre l'Espanyol no ha volgut fer declaracions.

En la seva etapa al capdavant de l'Espanyol B, també ha coincidit en les dues darreres campanyes amb Kaeli, de qui la setmana passada es va fer oficial que ascendiria al primer equip en qualitat de tercera portera. «Una notícia esperada», ha esmentat Álex Moreno, que considera que és un encert del club: «És una portera amb característiques impressionants, potent joc aeri i molt disciplinada. Me n'alegro molt per ella». Una aposta encertada, però l'única que farà el club per la temporada vinent. Un fet que contrasta amb l'anterior campanya, on van pujar al primer equip Elena Julve Maria Llompart i Esther Solà. En el cas d'Ainhoa Marín, la van fitxar pel filial procedent del Barça B, però finalment ha acabat jugant al primer equip. «Hi ha hagut un canvi d'entrenador. En Joan era de la casa i les coneixia a totes molt bé. Jaspe acaba d'arribar i encara no coneix el club. És un punt dolent que només pugi Kaeli, però també tenim una plantilla molt jove i les que estaven més preparades per pujar -Sandra Alberola i Laura Fernández- se les ha fet fora».

Una vegada finalitzat el seu romanç amb l'Espanyol, el futur a les banquetes d'Álex Moreno és ple d'incerteses: «He tingut propostes tant de masculí com de femení. No me n'he decidit per cap, però després del sacrifici de tants anys he volgut desconnectar del futbol, tenir unes vacances i centrar-me en la parella i els amics». «El juliol decidiré què faig», ha deixat anar de forma enigmàtica un entrenador que, amb 32 anys, encara li queden moltes banquetes per recórrer.

 

Notícies relacionades

Comenta