Més notícies de Segona

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Engega la temporada més renovada dels últims temps

La introducció d'una nova categoria d'àmbit estatal ha reordenat el mapa del futbol femení

Xavier Garcia (Futfem.cat)

Aquest cap de setmana la pilota tornarà a rodar per als equips de Primera i Segona Divisió en un curs on s'han introduït moltes novetats pel que fa al format de competició, que ara comptarà amb tres divisions estatals, una més que fins a la temporada passada.

La Primera Divisió, amb Barça i Espanyol com a representants catalans, seguirà comptant amb 16 equips i s'estendrà fins al 10 de maig. Les blaugrana seran les primeres a debutar i ho faran estrenant nou estadi, el Johan Cruyff, dissabte a les 18.00 hores. Per la seva banda, les de Salvador Jaspe obriran el curs diumenge (12.00 hores) a Galícia, contra el Deportivo.

Aquesta categoria manté el seu format i, igual que la temporada passada, els dos últims classificats baixaran a la nova Segona Divisió, on s'han produït els canvis més forts. Ara la conformen 32 clubs, repartits geogràficament en dos grups, i amb els tres conjunts catalans que van assolir l'ascens –Barça B, Seagull i AEM- ubicats al grup del nord.

El primer classificat a cadascun dels dos grups ascendiran a Primera Divisió, mentre que els dos últims consumaran el seu descens directe a Primera Nacional, la darrera categoria d'àmbit espanyol i on trobem el major nombre de representants catalans, un total de deu.

Pardinyes, Terrassa, Igualada, Vic, Europa, Espanyol B, Sant Gabriel, Pallejà, Sant Pere i Levante Las Planas competiran a Primera Nacional aquesta temporada, una categoria composta per 93 clubs repartits en set grups. El seu funcionament serà equivalent al de la Segona Divisió la temporada passada. Els líders de cadascun dels set grups i el millor segon disputaran una promoció d'ascens que determinarà els dos conjunts que ascendeixen a Segona Divisió. Els dos últims classificats de cada grup, per contra, baixaran a les seves competicions autonòmiques, en el cas de Catalunya, a Preferent.

Entre les novetats que s'ha presentat per a la campanya 2019/20 també s'ha introduït, per primera vegada, la disputa de la Supercopa d'Espanya –encara sense data confirmada- i s'ha avançat que la final de la Copa de la Reina serà el 31 de maig.

 

Notícies relacionades

Comenta