Més notícies de Nacional

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

El repte més important del Seagull comença a Oviedo

Les badalonines s'estrenen a Segona Divisió amb la intenció de mantenir la categoria com a objectiu principal

Xavier Garcia (Futfem.cat)

Per fi ha arribat l'hora de la veritat. El Seagull engegarà una temporada històrica a la segona màxima categoria del futbol espanyol en terreny asturià (19.00 hores). Les badalonines s'estrenaran a la competició després d'una pretemporada marcada pel relleu a les banquetes, per la semifinal de la Copa Catalunya i les incorporacions de jugadores experimentades com Esther Solà i Alicia Fuentes. Les encarregades de conduir l'equip en aquesta nova i desconeguda aventura, després de la dimissió de Jordi Ferrón, són Ana Junyent i Marisa Quiles. Les entrenadores només fa una setmana i mitja que van assumir el càrrec, però les sensacions són molt bones. «Les jugadores ens han donat una bona rebuda i ha estat molt fàcil treballar amb elles. Tenen molta il·lusió i ganes que sigui una bona temporada», explica Junyent.

El primer rival, el Real Oviedo, és un conjunt que ha tastat la Primera Divisió en diverses ocasions i que des del 2016 s'ha consolidat a la Segona. «Hem estat mirant vídeos de la temporada passada. Tenen el mateix entrenador i han incorporat unes quantes jugadores, però tenen més o menys el mateix bloc. Preveiem que no serà un partit fàcil, però competirem i intentarem donar el millor. Tampoc som un equip fàcil», afirma Junyent. Les 'gavines' es desplaçaran a Astúries sense tres jugadores lesionades i amb d'altres que s'han incorporat al grup durant aquesta setmana.

La preparació de l'equip durant el mes d'agost ha estat positiva. Les futbolistes van començar els entrenaments a principis d'agost i han disputat amistosos contra dos equips dels Estats Units, el Vic Riuprimer i el filial i el primer equip de l'Espanyol. A més, l'equip també va deixar una bona imatge en la semifinal de la Copa Catalunya contra el Barça, un exercici que de ben segur haurà enfortit l'equip. «Tècnicament són molt bones i psicològicament estan bé. Hi ha un bon grup i això és el més important. Un equip unit i un bon vestidor», explica l'entrenadora.

La intenció de la temporada, a banda de començar amb bon peu, és complir l'objectiu de mantenir la categoria, deixant en un segon pla l'ambició de col·locar-se entre les primeres posicions. «No ens hem d'oblidar que jugarem contra equips amb molt potencial econòmic. Equips que a la Primera Divisió masculina són grans. Ara mateix hem de mantenir la categoria i anar coneixent la Lliga», conclou l'entrenadora.

 

Notícies relacionades

Comenta