Més notícies de Nacional

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Que comenci l'espectacle

Barça B i AEM inicien la nova temporada a Segona Divisió amb moltíssima il·lusió i ganes de començar sumant els primers punts

Xavier Garcia (Futfem.cat)

S'han acabat les proves i arriba la competició. Ja fa setmanes que els equips han iniciat els preparatius amb una pretemporada farcida de partits per anar ajustant les peces noves i consolidar els grups que tan bon resultat van aconseguir la temporada passada per assolir l'ascens i ara toca demostrar en competició tota aquesta feina. La sort o desventura ha volgut que el primer partit de la temporada hi hagi un duel català, dos equips que la temporada passada van ser junt amb el Zaragoza i el Seagull els millors de l'antiga Segona Divisió, el Barça B i l'AEM. Un partit que de ben segur servirà als dos equips per acabar d'anar retocant detalls i seguir aquesta posada a punt per tal d'aconseguir al llarg de tota la temporada els objectius marcats.

I és que a l'equip blaugrana ja «hi ha ganes de Lliga» tal com reconeix el seu entrenador Jordi Ventura. «La pretemporada està molt bé per conèixer-se, però les jugadores tenen molta il·lusió per la nova divisió i ganes de competir cada cap de setmana». No hem d'oblidar que l'equip dirigit per Ventura sempre s'ha destacat per una metodologia molt concreta. «Volem que l'equip apliqui els conceptes treballats, que la nostra filosofia es vegi reflectida dins el camp» destaca Ventura, qui també és conscient que el fet d'enfrontar-se a «un vell conegut, que ha incorporat noves jugadores i que treballa molt, buscant aprofitar les seves fortaleses» farà d'aquest duel un partit segur ben interessant. Serà el debut del Barça B en aquesta nova competició que per a Ventura «és un fet a valorar molt positivament, ja que apropa a l'objectiu que les jugadores visquin experiències properes al món professional i ajuda a fer que el futbol femení avanci cap a la professionalització».

Per a l'equip visitant, serà la tornada a la competició després de donar la gran campanada i assolir un ascens que fa un any, segurament ningú hagués cregut que es podria produir. Roger Lamesa, el tècnic lleidatà és conscient «que el Barça és un dels aspirants a quedar al top 3, amb una plantilla molt completa, amb jugadores que també treballen amb el primer equip i això fa que sigui un equip molt complicat». S'ha de valorar que també quedarà per a la història que el debut de l'AEM a Segona Divisió és un fet «il·lusionant per a la plantilla i per al club», tot i que afegeix: «Haurem de patir molt per intentar sumar, i si ho fem, serà tot un regal per a nosaltres».

Lamesa ha lamentat «no poder tenir tota la plantilla disponible», un fet que sense cap mena de dubte disminueix les possibilitats d'un equip modest que intentarà fer-se fort per assolir al llarg de la temporada la permanència. «Hem d'anar pas a pas i arribar a l'objectiu de salvar-nos», reconeix Lamesa, que espera poder iniciar el curs amb bones sensacions i, sobretot, donar la cara i competir.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta