Més notícies de Segona

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

La penalització del viatge

Els tres equips catalans de Segona registren millors números locals que visitants

Paula Santamaria (Futfem.cat)

La Segona Divisió s'ha convertit en només vuit jornades en una de les lligues més competides. Com a mostra, el fet que fins a nou equips es troben en una distància de 6 punts, amb quatre clubs empatats amb les mateixes unitats. Entre aquests nou primers classificats es troben els tres conjunts catalans -AEM, Seagull i Barça B- i tots mostren una dinàmica similar: aconsegueixen millors resultats com a locals que com a visitants.

L'equip més ben classificat és el Barça B, segon amb 16 punts i menor diferència de resultats a casa i a fora. El filial blaugrana ha sumat 9 punts a Barcelona de 12 possibles, i 7 lluny de la capital catalana. El següent conjunt català és l'AEM, sisè amb 15 punts, que ha signat un ple de victòries en els quatre partits com a local, mentre que lluny de Lleida només ha sumat 3 punts. El Seagull, per la seva banda, és novè amb 13 punts, havent sumat 9 punts dels 12 que han estat en joc a Badalona, i 4 dels 12 possibles a fora.

Aquesta dualitat que viuen els conjunts catalans no és una sorpresa per a Roger Lamesa, entrenador de l'AEM, que considera la categoria els porta «a ser més forts a casa que a fora». La principal notícia, per a Lamesa, és la porteria a zero: «Nosaltres a casa no hem encaixat; i tant de locals, com de visitants, quan no hem rebut gol hem acabat guanyant». Pel que fa al conjunt lleidatà, al seu preparador no li suposa cap maldecap el fet d'haver sumat només 3 punts lluny de la Terra Ferma: «Em preocuparia si estigués vorejant la zona de descens, però amb l'equip amb 15 punts tenint la salvació com a principal objectiu, la preocupació és que les jugadores estiguin contentes i l'equip segueixi funcionant». Roger Lamesa, a més, destaca la importància de tots els partits independentment del terreny de joc on es juga, i promet «seguir fent la feina tant a casa com a fora, i qualsevol punt serà benvingut».

«EL VIATGE ENS ABAIXA EL RENDIMENT»
Més enllà de la competitivitat que ha demostrat la Segona Divisió, Roger Lamesa emfatitza en un fet que passa factura a tots els conjunts: «El viatge és el principal factor que ens baixa el rendiment». Defensa que no és només un mal de l'AEM, sinó que és un fet comú que ha posat de manifest amb altres entrenadors. Per a Lamesa, la realitat del conjunt lleidatà és una altra càrrega: «El desplaçament t'acaba afectant, i més a un equip que té el nostre pressupost». El preparador de Lleida lamenta que el conjunt blau hagi arribat a desplaçar-se hores abans de competir, posant com a clar exemple la derrota al camp del Pozuelo: «L'equip no es va acabar d'endollar; ens va afectar el fet que vam viatjar el mateix dia de partit». Amb tot, Lamesa no es mostra pessimista, sinó que valora la gran feina que estan fent les jugadores: «No creiem que ens faltin punts fora, mirem la classificació i veiem que som el segon equip menys golejat».

El tècnic de l'AEM afirma: «Ens hem d'adaptar a les circumstàncies de la categoria i, a fora, els bons resultats acabaran arribant». Amb tot, segueix posant de manifest la gran dinàmica que mostra l'equip quan juga a Lleida, comptant els quatre partits com a victòries i sense haver encaixat cap diana. Lamesa reconeix: «No ens havíem marcat cap objectiu a casa, l'equip ha funcionat molt bé i és el que ara ens manté en aquesta zona positiva», i sentencia: «Com a staff tècnic ens sentim molt orgullosos del que ens estan fent sentir aquestes jugadores».

«JUGAR FORA TÉ UN PUNT DE DIFICULTAT PERQUÈ HI HA MOLTS CONDICIONANTS»
Ana Junyent, entrenadora del Seagull, tampoc es mostra sorpresa per la dificultat que suposa aconseguir punts com a visitant: «Els partits de fora no són mai fàcils en cap mena de futbol», sentencia. Junyent, que aquesta temporada debuta com a principal responsable de la banqueta badalonina, defensa: «Les noies tenen la càrrega d'haver de treballar als matins i viatjar els caps de setmana, i tot això també penalitza». Amb tot, reconeix: «sempre que jugues fora hi ha un punt més de dificultat perquè hi ha molts condicionants», tant interns com externs al mateix futbol.

Igual que el seu homòleg a la banqueta de l'AEM, Ana Junyent lamenta haver viatjat el mateix dia que havien de jugar, en especial en la visita al camp de l'Sporting de Gijón: «Vam sortir a les set del matí en avió, les noies es van haver d'aixecar a les cinc de la matinada i tot això es paga», i sentencia: «Vam empatar en un camp on teòricament hauríem d'haver guanyat». L'entrenadora del Seagull té clara la importància de convertir l'estadi de Badalona en un fortí: «Ens hem de fer fortes a casa, no ha de puntuar ningú com aquell qui diu; ha de ser el nostre punt fort i, a partir d'aquí, tot el que anem aconseguint a fora serà benvingut». Junyent també ressalta que la dificultat que es troba el seu equip en camps contraris, també se la troben els rivals quan visiten el conjunt català, i posa èmfasi en la varietat de futbol que es troba a la Segona Divisió: «Els equips del nord són molt més físics i juguen amb pilotes llargues, és un altre estil al qual ens hem d'acostumar perquè els catalans juguem molt per terra i volem combinar més».

De fet, Junyent considera un mèrit el nivell de la categoria: «És molt complicada, jugues contra les millors i tothom competeix molt bé; és molt maca perquè et fa estar concentrat i no relaxar-te en tota la temporada», exposa l'entrenadora del Seagull. L'existència de clubs com l'Athletic Club o l'Altético de Madrid ofereix, defensa Junyent, «un plus a les jugadores perquè t'enfrontes a equips grans», fet que considera «un encert perquè ha pujat la competitivitat, tot i que quan es posen a jugar les noies veuen que estan aquí perquè és el seu nivell».

Ana Junyent exposa que tant la competició com la diversitat d'estils «és un procés que s'ha d'assimilar». A més, per al Seagull aquest temps d'adaptació és indispensable després del canvi a la banqueta just a l'inici de curs: «Hem canviat la manera de jugar aquesta temporada, i això també és un procés per a l'equip, tot necessita temps».

 

*El FC Barcelona no fa declaracions.

 

Notícies relacionades

Comenta