Més notícies de Segona

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

El dia somiat

Ona Baradad, la jove promesa de l'AEM, debuta amb el conjunt blau a Lezama

Baudi Rincón (Futfem.cat)

El cap de setmana passat, en el quart partit de la segona volta de la Segona Divisió grup nord, l'AEM visitava la ciutat esportiva de Lezama, la casa de l'Athletic Club, un dels clubs històrics del futbol estatal i una jove jugadora, la perla del planter de l'equip lleidatà va poder complir el somni de tota jove futbolista, debutar amb el primer equip i a més fer-ho en un lloc tan emblemàtic, Ona Baradad ha arribat per quedar-se.

La jove jugadora lleidatana va començar la seva carrera al CE Mig Segrià, on jugava amb un equip de nois fins que se li va proposar canviar de club, anar a l'AEM i integrar-se ja amb un equip completament femení. Des d'aquell moment, i tot i les moltes ofertes dels equips més grans del nostre futbol, l'Ona no s'ha mogut de l'equip blau, formant-ne ja part de la seva història. Un dels punts que va tenir més ressò mediàtic, va ser sense cap mena de dubte la famosa Lliga que l'equip infantil femení de l'AEM va vèncer en un campionat on tots els seus rivals eren equips masculins. Aquell equip, en què també hi havia jugadores que ja formen part de la primera plantilla o que ja, com l'Ona, en truquen la porta, estava entrenat pel malaurat Dani Rodrigo, qui de ben segur segueix orgullós l'evolució de les seves jugadores i com a poc a poc s'obren camí en el futbol professional. «Vaig començar també a anar amb la selecció catalana i en un dels Campionats d'Espanya la selecció estatal va començar a citar-me per jugar amb la selecció espanyola» explica l'Ona Baradad, que també reconeix que ha tingut «l'opció de canviar de club, però la millor opció és quedar-se a l'AEM».

La jugadora lleidatana que aquesta temporada va començar jugant al filial, ja s'ha incorporat al primer equip i aquest cap de setmana passat, tal com hem explicat, va arribar l'esperat debut a la categoria de plata del futbol estatal. «El debut d'Ona ens genera moltíssima il·lusió, en veure com hem sabut encaixar una de les millores jugadores del planter al primer equip» comenta l'entrenador, Roger Lamesa, qui també destaca el fet que «l'entrada d'Ona al camp aportava quelcom positiu a l'equip». I és que per a l'entrenador de la Terra Ferma un dels millors reforços anímics per a les jugadores joves és «mostrar que quan participen, sumen a l'equip».

Seguint la conversa amb el preparador lleidatà, el tècnic reconeix que el debut de l'Ona és «un premi gegant de poder seguir aportant jugadores al primer equip, tal com s'està fent els últims anys, un fet del qual n'estem molt contents», El propi Lamesa reconeix que no és senzill que tantes jugadores de la base puguin arribar tan amunt i és per això que ha remarcat la gran tasca que l'equip lleidatà realitza en la formació dels seus equips. «S'està fent una gran tasca, no només amb els filials, sinó també amb tots els equips des de l'escoleta, alevins, infantils, amb tots i totes les entrenadores, des del malaurat Dani Rodrigo, a Cris Zamora, Jordi Martínez, Ismael Vila, o jugadores tant del primer equip o del B com Mireia Salvany o la pròpia capitana 'Pixu', i moltíssims més entrenadors i entrenadores que aporten tot el seu talent per fer créixer el talent de les jugadores i que puguin arribar tan amunt».

Aquesta setmana a més, s'ha tornat a confirmar la presència de l'Ona amb la selecció espanyola sub-17, un fet que per a l'equip de la Terra Ferma suposa un nou premi al treball i la constància tant de l'Ona com del club. «Tot i saber que no podrem comptar amb ella, la il·lusió que ens genera el fet que pugui gaudir d'aquesta oportunitat fa que la intentarem ajudar amb tot el que es pugui a nivell de sessions perquè pugui seguir enriquint-se de l'oportunitat de seguir anant amb les seleccions estatals» explica el propi Lamesa.

Una 'Setmana Gran' de veritat per l'Ona que ha vist ja el seu somni de jugar a una gran categoria del futbol nacional i que a més sap que té tot un equip i un club que l'ajudaran a seguir creixent i arribar tan amunt com sigui possible.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta