Més notícies de Segona

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Sang violeta a la Terra Ferma

La jove Alexia Blanco s'ha incorporat aquesta temporada a la plantilla de l'AEM

SE AEM

L'AEM va aconseguir fa una temporada una de les fites més inesperades en el futbol femení aconseguint un històric ascens a Segona Divisió. Tot i haver estat una campanya marcada per la pandèmia, l'equip de la Terra Ferma ja havia aconseguit virtualment la salvació abans que les competicions s'aturessin pel confinament, demostrant que la seva fita no era ni casualitat ni sort. L'equip de Recasens ha treballat de valent per millorar i reforçar la seva plantilla per afrontar aquesta nova temporada, que serà encara molt més dura que la passada amb el nou format, i una de les jugadores per qui més fort va apostar el club és Alexia Blanco, que prové de l'Alavés.

Alexia és nascuda a Valladolid, al centre de Castella i Lleó i tot i la seva joventut, només té 20 anys, la seva tenacitat i qualitat futbolística l'ha portat finalment a defensar la samarreta de l'AEM en aquesta difícil categoria. L'Alexia va començar a jugar a futbol de molt petita i sempre ha practicat aquest esport que l'apassiona. El club de referència a la seva ciutat natal, el Parquesol, la va veure créixer i progressar fins a arribar el 2013 a debutar a les categories amateurs amb només 13 anys, i amb 15 ja va entrar definitivament al primer equip, debutant a Segona Divisió. Ha format part també de totes les categories de la selecció de Castella i Lleó. El 2018 va prendre la decisió de marxar per seguir aprenent i millorant i durant aquests dos darrers anys va vestir l'elàstica de l'Alavés. Aquest estiu, després d'un interès molt gran per part del club lleidatà, Alexia va acceptar la proposta i ara ja forma part del conjunt blau.

Un fitxatge que en paraules de la mateixa protagonista «no ha estat senzill ni tampoc una decisió fàcil». La joventut i la projecció de la jugadora castellana va fer que tingués moltes ofertes però es va acabar decidint pel club lleidatà: «El projecte ambiciós que l'AEM m'oferia, les meves ganes de competir en una zona nova com és Catalunya, i la confiança que en tot moment el club va demostrar per mi, em va fer prendre la decisió de venir».

El mateix Roger Lamesa, entrenador de l'AEM, defineix l'Alexia com «una jugadora molt hàbil, que té un talent innat pel futbol». El tècnic lleidatà té molt clares les virtuts de la seva nova jugadora, ja que la va haver de patir com a rival la darrera temporada i reconeix que el perfil que li ofereix Alexia ajudarà l'equip: «La seva intensitat defensiva i el talent als últims metres pot donar-nos molt, i amb el pas de les setmanes la seva experiència en competició d'alt nivell aportarà molt al grup».

Alexia ja ha debutat aquesta temporada, va sortir a la segona meitat en el partit que l'equip lleidatà va guanyar per 1-4 al camp del Collerense i va donar la seva primera assistència de gol. La mateixa jugadora reconeix «el bon inici de Lliga tot i la pretemporada estranya» que han hagut de fer a causa de la Covid. Destaca també la bona rebuda a Catalunya: «L'acollida de l'equip i del club ha estat molt bona, m'he sentit molt ben acompanyada en tot moment i estic molt orgullosa de l'empenta i el coratge que demostra l'equip, m'agrada que el grup sigui compacte, tant dins com fora del camp».

No és fàcil acceptar canvis i molt menys en una situació mundial com la que ens ha tocat viure, és per això que s'ha de valorar molt positivament la decisió de la jugadora castellana. «Els canvis són complicats, d'estar vivint al País Basc a venir a Lleida hi ha un canvi, però les ganes que tenia de venir i conèixer Catalunya em fan agafar aquest canvi amb molta il·lusió, i reconec que Lleida m'ha sorprès positivament, la Seu Vella és preciosa i no m'esperava la gran quantitat d'estudiants que hi ha».

Referent als objectius personals i del seu nou equip, l'ambició i la competitivitat brillen als seus ulls. «Volem quedar entre els quatre primers. Aquest és l'objectiu clar del grup. A nivell personal vull anar agafant minuts per donar el màxim de mi mateixa a l'equip i estar el més amunt possible». Una excel·lent incorporació per a l'equip lleidatà, que millora la qualitat de la plantilla i la fa encara més competitiva, donant al seu tècnic moltes més opcions en el seu front d'atac, i de ben segur que l'Alexia aportarà moltíssim al joc blau.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta