Més notícies de Segona

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Júlia Miró, arrels de ponent al cor de Recasens

És la tercera capitana de l'AEM i un exemple de disciplina i esforç que l'han portat des del futbol base fins a formar part de la primera plantilla a Segona Divisió

SE AEM

Júlia Miró, nascuda a Maials i que tot just ha complert els 20 anys, va començar a jugar a futbol molt abans d'inscriure's al seu primer equip. La passió que té la jugadora lleidatana per aquest esport és immensa i per això amb només 6 anys va començar a córrer darrere la pilota al modest club Ponent fins als 13 anys, edat en què els equips ja no poden ser mixtes, quan va marxar a jugar al Lleida. L'aventura només va durar un any, ja que l'equip no va tenir continuïtat i ja es va incorporar a l'AEM, d'on no se n'ha mogut i ha arribat a ser una jugadora molt important en l'esquema del tècnic Roger Lamesa. El mateix tècnic destaca això de Júlia: «El fet que una jugadora que ha passat per totes les categories base i ara és una de les capitanes és un orgull per al club i també per la plantilla». La futbolista es defineix a si mateixa com una jugadora «molt disciplinada i molt constant» característiques que sense cap mena de dubte l'han portat fins a la titularitat del primer equip.

Al llarg de tota trajectòria de qualsevol esportista hi ha sempre una llarga llista de tècnics i de persones que han anat forjant tant el joc com l'esperit, en el cas de la Júlia, ella mateixa explica qui és aquesta figura: «José Domingo va ser una persona molt important, ja que als inicis, molts nois no veien amb bons ulls que una noia jugués amb ells i ell sempre va demostrar molta confiança amb mi i fins i tot al primer partit em va donar el braçalet de capità per demostrar a tots que era una jugadora més de l'equip». Cal destacar també que va ser el malaurat Dani Rodrigo, un entrenador amb un record immortal al club de l'AEM, qui la va fer pujar al primer equip, donant l'oportunitat a la jugadora lleidatana de demostrar el seu potencial i ja amb el següent tècnic, Roger Lamesa, es va consolidar definitivament al primer equip.

La temporada anterior, la del debut a Segona Divisió, Júlia va formar part de l'equip titular gairebé en totes les jornades. La mateixa jugadora reconeix que van ser l'equip revelació: «Crec que vam sorprendre, tant a jugadores com aficionats, ja que un equip com el nostre, un equip d'una ciutat petita, va saber competir contra els grans equips com el Barça, l'Atletico de Madrid o l'Athletic Club, i estar al capdamunt de la taula». Va ser una temporada increïble en molts aspectes, des de la ratxa com a locals on no van perdre cap partit durant tot el 2019 a Recasens com també per la part negativa la suspensió de la competició quan el confinament va obligar a la suspensió de la Lliga. Júlia Miró, però, mira endavant i espera poder competir aquesta nova temporada, tot i les circumstàncies. «Serà una temporada molt dura i complicada, però sé que amb treball i esforç podem aconseguir bons resultats, però sempre s'ha de ser realista i haurem de treballar moltíssim».

Per a aquesta temporada, l'equip de la Terra Ferma ha fet una aposta molt interessant per rejovenir la plantilla i millorar-ne la qualitat a totes les seves línies: «Veig l'arribada de noves jugadores com un punt de professionalitat important per al club que també ha fet pujar molt el nivell de qualitat». Per a la Júlia, tercera capitana tot i la seva joventut, aquesta unió será decisiva: «La cohesió del grup, que ha canviat molt respecte a la temporada passada, serà tot un repte per a nosaltres i si ho aconseguim segur que podrem competir contra tots els equips». De ben segur que van en la bona línia, ja que van demostrar-ho al difícil camp del Collerense amb una victòria contundent.

Veure l'escut de l'AEM al costat dels grans transatlàntics del futbol estatal ja no és cap miratge. L'equip lleidatà fa anys que treballa la base amb tenacitat i constància i tot i els riscos que pot comportar el fet de creure ferm en la base, els resultats han acabat arribant, La mateixa Júlia n'és un exemple clar: «Hem de valorar molt la feina i la tasca del club, que es va atrevir des del primer moment a apostar pel futbol femení, arriscant moltíssim, però totes les jugadores del club ho tenim molt clar que sense aquella aposta ferma, no hauríem arribat a la categoria on estem».

Podríem dir que la Júlia, que encara té molts i molts anys al davant en el món del futbol, ja és tota una veterana del primer equip, un exemple i un model per a totes les joves jugadores tant del club, com d'altres que volen arribar a gaudir del futbol competitiu al màxim nivell. Per ella la clau per aconseguir-ho és «la constància i treballar per aconseguir els seus objectius, el secret és aquest, constància i treball». Un consell molt interessant i que de ben segur moltes petites jugadores que algun dia volen arribar a poder córrer la banda de Recasens amb el dorsal 9 a l'esquena, com la Júlia, el tindran ben present.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta