Més notícies de Segona

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

El debut internacional d'Inés Faddi

La jugadora de l'AEM s'ha estrenat amb la selecció del Marroc, tornant a posar el club de la Terra Ferma al mapa

Cedida

L'AEM segueix creixent setmana a setmana i va aconseguint fites que fa uns anys podien haver semblat una autèntica bogeria. Aquestes darreres setmanes una de les seves jugadores més joves, Inés Faddi, amb només 19 anys, ha estat convocada per formar part de la selecció del Marroc, país d'origen de la seva família.

Inés, nascuda a Zaragoza, va començar a tastar el futbol amb sis anys, realitzant entrenaments que organitzava la Federació Aragonesa combinats amb l'atletisme, l'altre esport que practicava. «Vaig acabar escollint el fútbol, ja que per a mi és un esport d'equip i pel meu caràcter extravertit m'hi vaig sentir molt més còmode» explica la pròpia Inés. Amb el futbol ja com al seu esport, va seguir progressant fins a arribar a jugar a categoria Nacional amb l'Oliver.

Arran de la renúncia de la plaça que l'equip s'havia guanyat després d'un ascens a Segona Divisió, les jugadores, entre elles Inés, van haver de buscar-se equip i per a l'AEM va ser l'oportunitat d'incorporar «una jugadora amb un perfil totalment diferent» del que ja tenia l'equip, tal com explica el preparador lleidatà de l'AEM, Roger Lamesa.

Per a Inés, el pas de jugar a Nacional a Segona Divisió «es nota sobretot amb les exigències tant del cos tècnic, com també el que et trobes sobre el terreny de joc, ja que hi ha moltíssima més qualitat i tots els equips competeixen fins a l'últim minut».

Aquestes dues setmanes la Inés ha estat concentrada amb la selecció del Marroc, país d'origen de la seva família. «Em van comunicar que m'havien seleccionat quan vaig arribar a l'entrenament, un fet totalment inesperat, però que vaig rebre amb molta alegria» explica la jugadora de l'AEM que s'ha pres aquesta convocatòria «com un repte i una oportunitat per conèixer, aprendre i progressar». Inés ha pogut conviure amb companyes de molts països i reconeix «la gran diferència del dia a dia. Entrenàvem al matí al gimnàs i a la tarda al camp, fèiem partits entre nosaltres o contra l'absoluta». «A vegades no sabies amb quina llengua havies de parlar, però he pogut aprendre moltíssim de les maneres diferents de veure el futbol que sempre t'enriqueixen, i sobretot el nivell d'exigència màxim al que estàs sotmesa que fa que no et puguis relaxar» afegeix Inés.

Una gran notícia per a la jugadora i també per a l'AEM, un club que està creixent de manera increïble en les darreres temporades, però que no vol perdre l'essència del que l'ha dut fins aquí. «Em fa molta il·lusió aquest projecte. Veig una gran plantilla i un gran equip», explica Inés, que encara la seva segona temporada al club. «Totes les jugadores volem aportar el millor de nosaltres mateixes i això fa que les sensacions siguin molt positives» explica Faddi que també reconeix «el salt de qualitat» de l'equip respecte a la temporada anterior. «Quan estàs a gust és molt més fàcil seguir treballant i esforçar-te per demostrar a tothom que estem al lloc que ens toca i que lluitarem per aconseguir l'ascens».

Aquesta temporada l'equip s'ha renovat i rejovenit en la majoria de les línies. Per Faddi aquest fet «ha aportat molta qualitat i competitivitat, un fet que fa que cada entrenament milloris». «A més, el grup està molt unit i compacte, les noves incorporacions han encaixat molt bé i fem molta pinya». Respecte a l'equip tècnic, Inés destaca «la proximitat que demostra davant qualsevol situació, i la tasca diària i constant que fan», i que «s'acaba reflectint sobre el terreny de joc».

«Hem de treballar igual i al màxim, siguin quines siguin les circumstàncies, encara que només sigui perquè tu mateixa segueixis millorant» reflexiona Inés quan parlem de la situació actual que estem vivint com a societat, amb aquesta pandèmia que afecta el dia a dia i les competicions. «Seria una llàstima que haguéssim de parar, però la salut és el més important i per això totes respectem moltíssim totes les mesures de seguretat i seguim tots els protocols».

Exigència i superació, dos valors claus en el desenvolupament de tot esportista i que sense cap mena de dubte són dels principals pilars en el dia a dia d'Inés Faddi, jugadora de l'AEM, que ha tornat a posar el club lleidatà al mapa internacional, demostrant que la feina que realitza l'equip blau a tots els seus nivells va donant fruit i de ben segur farà que la jove jugadora aragonesa segueixi creixent i millorant jornada a jornada.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta