Més notícies de Segona

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

L'any de la consolidació

El 2020, tot i estar marcat per la pandèmia, ha estat l'any de la consolidació de l'AEM com un dels millors clubs de futbol femení de Catalunya

Baudi Rincón (Futfem.cat)

Per a l'equip de la Terra Ferma el 2020 ha estat un any de contrastos i que sense cap mena de dubte ha significat la consolidació de l'equip lleidatà com un dels millors equips del futbol femení de Catalunya, i sobretot ha reforçat la confiança en un projecte iniciat ja fa molts anys. És obvi que la pandèmia ha estat, a desgrat de tots, la protagonista inesperada d'aquest any i ha obligat a tots els clubs a fer esforços i canviar moltes coses, també per a un AEM que en paraules del seu tècnic reconeix «que hi ha un abans i un després d'aquesta pandèmia».

La temporada passada, la del debut de l'equip blau a Segona Divisió, es va acabar abans d'hora, tot i que l'equip venia de fer un final de 2019 tan bo que ja havia pràcticament sentenciat la permanència. «Va ser una llàstima haver d'acabar d'aquella manera, però com a club ens va donar temps per planificar la segona temporada en què no hem parat de pensar com retenir la base d'aquest equip i millorar-lo» explica el tècnic lleidatà, Roger Lamesa, posant sobre la taula la feina fosca que hi ha al darrere d'aquest bonic projecte. Un projecte que passa pel treball a la base, moltes jugadores formades al club han tingut minuts en una competició tan exigent com Segona Divisió i no només han sortit al camp, sinó que han respost positivament. «Hem crescut, hem pogut portar jugadores de fora que s'han integrat al grup molt bé i ens han reforçat aquelles posicions que teníem més fluixes i si aconseguim la permanència, que la tenim a prop, serà la consolidació real d'aquest projecte» afegeix Lamesa.

Ha estat un any també en què l'equip de Recasens ha seguit creixent fora dels terrenys de joc, ja que ha aconseguit un fet que dóna molt valor a allò que a poc a poc va aconseguint. L'AEM és l'equip de la província de Lleida que competeix en la categoria més alta, més que qualsevol dels altres equips, tant masculins com femenins, i això ha fet que a poc a poc la ciutat es comenci a bolcar en l'equip. Un dels exemples més evidents i rellevants, és el projecte d'una de les ràdios de la ciutat que ha apostat per retransmetre en directe tots els partits del primer equip de l'AEM. Un fet totalment nou i que demostra que el futbol femení segueix creixent més enllà dels terrenys de joc. Parlant amb el director d'aquest projecte, Oriol Jové, que segueix l'AEM des que va assolir l'ascens a Segona, reconeix que aquest any «és l'any de l'eclosió del projecte iniciat pel cos tècnic liderat per Roger Lamesa, tot i que no hem pogut gaudir al complet dels grans equips de la categoria». Un projecte que acosta el futbol femení lleidatà a tothom i ajuda al seu creixement. «El millor d'aquest any és que l'AEM ha demostrat que el 2021 no té sostre, aquest equip ha demostrat que pot competir i aconseguir fites molt grans i no té absolutament res a perdre» conclou Jové, que de ben segur seguirà portant l'AEM al cor de tots els aficionats del futbol femení.

Un any que molts qualifiquen d'un any per oblidar, però el que s'ha d'oblidar són només els mals moments i quedar-se amb totes les coses bones, poques, però que hi són. Un any que ens ha de servir per a recordar tots els que ja no hi són i seguir treballant perquè la seva feina i la seva tasca segueixi florint a cada pas que la resta fem endavant. Un any on ens hem de quedar amb els petits detalls, que al cap i a la fi són els queden i resten en la memòria i a poc a poc van engrandint els records viscuts. Un any en què l'AEM ha demostrat que no està a Segona Divisió per casualitat sinó que és el seu lloc per haver-s'ho treballat durant molts anys i que ara, demostra, partit a partit, que si es treballa bé, es pot competir contra qualsevol equip. Toca mirar endavant, toca començar a deixar enrere aquesta pandèmia i aquest 2020 i amb tot allò positiu que ens puguem endur, avançar cap al 2021 amb pas ferm i amb fe que tot està fet i tot està per fer. Que la màgia de Recasens que tantes alegries ha donat acompanyi aquest equip i a totes les persones que el segueixen cap a noves fites i moltes alegries.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta