Més notícies de Segona

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

La continuïtat d'un projecte referent

La polivalència i l'adaptació als diversos escenaris del joc han conduït al Seagull d'Ana Junyent a cloure l'any líder

Xavier Garcia (Futfem.cat)

Les qualitats destacades del comportament de les gavines, com a aus, són la voracitat, la intel·ligència i la interacció en grup. Unes característiques que també defineixen, com a equip de futbol, el 2020 del Seagull, les 'gavines' de Badalona. La pandèmia va aturar la competició en un moment dolç de les badalonines. Sisenes a la classificació, un estat físic molt bo i un balanç de resultats prometedor, amb tres victòries encarrilades contra el Zaragoza i els filials del Barça i l'Atlético de Madrid. Després d'agafar les regnes del Seagull l'estiu del 2019, la crisi sanitària va provocar que l'entrenadora Ana Junyent i el seu equip tècnic no completessin el primer curs al capdavant del Seagull. Tot i això, les bones sensacions eren evidents. «El 2020 va començar molt bé. La nostra arribada es va començar a veure, ja coneixíem més les noies i elles començaven a assimilar conceptes. Es va crear una bona sinergia i la pandèmia va arribar en un moment en què estàvem molt bé i es va acabar tot», afirma Junyent.

En els últims anys, sota el comandament de Jordi Ferrón, les 'gavines' s'han convertit en un equip referent a Catalunya, assolint tres promocions d'ascens amb jugadores d'un nivell extraordinari. Actualment, en mans de l'experiència de Junyent, el Seagull va tancar l'any com a líder de la Segona Divisió, mostrant un joc i una actitud que certifiquen i consoliden la continuïtat d'un projecte futbolístic que ha crescut progressivament. «L'equip i tot el cos tècnic hem evolucionat i hem après moltes coses. I això és una cosa boníssima. Les noies han fet un pas endavant molt gran amb aquesta nova lliga més professional i nosaltres els hi hem imposat molt. Elles s'hi ha posat i estem en una bona dinàmica per continuar creixent, aprenent i evolucionant», explica l'entrenadora.

Les badalonines van començar la nova temporada amb nou incorporacions -que s'han adaptat ràpidament a l'equip- i amb una motivació desbordant, reflectida en els partits. «L'adaptació de les jugadores noves ha estat molt bona, però l'ajuda de les que ja hi eren ha estat clau. El bon ambient al vestidor ha estat importantíssim i és una de les forces que tenim. Ha estat un any bo i l'equip està treballant bé», assegura Junyent.

El balanç de les líders fins a l'aturada nadalenca és de 19 punts, sis victòries, dues derrotes i un empat, igual que l'Alavés, les seves perseguidores. El Seagull ha demostrat la seva polivalència, tant col·lectiva com individual, ha mantingut el Nou Estadi com el seu fortí i ha fet gala de la seva capacitat d'ajustar-se al joc de les rivals. «Podem jugar de moltes maneres, ens adaptem molt a diferents moments del joc. Controlar el partit amb possessió, sortir a la contra, tancar línies, sortir per bandes o al mig... És un equip que s'adapta en tot moment a allò que se li demana. I això ens ajuda molt perquè no som previsibles», afirma Ana Junyent. L'entrenadora i el cos tècnic tenen molt clara la seva filosofia: «No volem ser un equip amb un estil molt marcat, perquè creiem que la riquesa rau a poder posar variants en el moment que ens interessi, pel bé de l'equip».

El Seagull continuarà la seva aventura en un 2021 que pot ser històric i amb el repte de mantenir la mateixa dinàmica de joc i de resultats, treballant amb «les mateixes ganes i energia» que les han conduït al liderat.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta