Més notícies de Segona

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Punt de partida

Un AEM molt pràctic i efectiu en defensa aconsegueix sumar un punt en la visita al camp de l'Atlético B

Baudi Rincón (Futfem.cat)

Després d'aconseguir la proesa de colar-se entre els quatre primers de la primera fase i accedir a aquesta segona, entre els millors equips de tota la categoria, l'AEM iniciava aquest camí cap a Primera Divisió visitant el millor equip de l'altre grup, l'Atlético de Madrid B, ja que va acabar la primera fase com a líder. Un repte majúscul per a l'equip lleidatà que ha sabut competir de tu a tu amb un dels clubs amb més renom de tot l'estat i ha acabat sumant un punt.

«Ens hem trobat un equip molt millor que la temporada passada, amb moltes jugadores que tenen clara dinàmica amb el primer equip» explica l'entrenador de l'AEM, Roger Lamesa. «Un equip molt solvent, amb un ritme molt alt en totes les seves línies i que demostra el treball i el compromís de l'Atlético amb el futbol femení», explica Lamesa, que ha reconegut també que el seu equip «ha patit» en algun moment: «Quan el rival ha començat a superar la pressió que hem proposat a l'inici, però alhora ha sabut gestionar aquests moments per no enfonsar-se». L'equip de Roger Lamesa ha demostrat una gran personalitat gestionant els moments complicats del partit, un fet que demostra la fortalesa d'aquest equip fins i tot quan no pots fer tot allò que voldries.

La primera meitat ha començat amb l'equip blau anant a pressionar molt amunt per tal d'evitar que el seu rival pogués anar tancant-lo prop de la mateixa àrea de penal. Un plantejament arriscat i valent que és una de les ensenyes d'aquest equip que ha sortit a competir de tu a tu en la visita més complicada a priori d'aquesta segona fase. Aviat ha arribat el primer gran avís de l'equip de Lamesa quan al minut 7 Natàlia ha disposat d'una de les millors ocasions, que han estat poquetes, amb un xut creuat que ha sortit fora llepant el pal de la porteria local. Un avís que ha fet despertar les jugadores 'matalasseres' que s'han activat de seguida i han pujat un punt més el ritme de joc per superar la pressió lleidatana i intentar portar el pes del partit prop de Mireya.

Tot i això, l'equip blau tenia clar que era el seu moment del partit i havia d'intentar marcar per aprofitar-lo, tenia la pilota, generava sensació de perill prop de 'Bizo', la portera local i només faltava un punt d'encert per anotar el primer gol. Un partit més, la feina de totes les jugadores de l'AEM ha estat molt coral, amb un sacrifici i treball solidari, tant en la pressió com en la possessió que superava en molts moments al seu rival, però sense trobar el camí del gol. Amb el pas dels minuts i la fatiga que s'anava acumulant el partit ha entrat en els darrers 15 minuts de la primera meitat en un joc al mig del camp, sense domini clar de cap dels dos equips que intentaven imposar-se al seu rival, però sense èxit. El punt negatiu, però, ha estat el fet que Natàlia ha acabat aquesta primera part amb molèsties, un fet que ha acabat provocant la seva substitució al descans per Patri.

La segona meitat ha començat amb un Atlético que ha sortit clarament pels tres punts. Si bé potser s'havia deixat sorprendre als primers 45 minuts per la bona tasca de l'equip lleidatà, les 'matalasseres' han decidit que s'havia de marcar de seguida i als dos minuts de la represa, Bernabé ha connectat un fort xut que per sort, s'ha estavellat al pal de la porteria de Mireya. Un avís per a navegants que si l'AEM volia sumar, hauria de no baixar ni un pèl l'exigència i el treball mostrat durant tota la primera meitat, ja que les madrilenyes tenien clar que els tres punts s'havien de quedar a casa, un fet que per sort, no han aconseguit.

Amb el pas dels minuts han anat arribant els canvis als dos equips, ja que la fatiga començava a generar pèrdues i errades en els dos equips, que seguien lluitant moltíssim per cada possessió i cada metre del terreny de joc. Les noies de Lamesa només generaven perill en algunes accions de pilota aturada, com una falta d'Alexia que no ha pogut emular el golàs que va fer contra el Seagull, i algunes accions de córner o faltes laterals, però sense encert. Els darrers minuts l'Atlético ha acabat tancant a l'AEM al seu camp, i només en una escapada d'Andrea Gómez a falta de 5 minuts ha disposat de la darrera ocasió, però avui no ha volgut entrar. Un punt per a seguir creixent i creient en aquest equip que ha demostrat una vegada més que pot estar entre els quatre primers d'aquest grup i que torna a posar de manifest la bona tasca d'aquest petit gran equip, que des de les arrels més humils, competeix de tu a tu amb les grans potències futbolístiques de l'estat.

 

Notícies relacionades

Comenta