Més notícies de Seleccions

Arroyo: "És una victòria molt treballada que ens fa créixer"

La sub-16 de Natalia Arroyo guanya per 6-1 a La Rioja i té virtualment assegurada una plaça a la final si guanya a Cantàbria demà

Futfem.cat | Pedro Salado

Natalia Arroyo, la seleccionadora de la sub-16 catalana, acabava el partit contra La Rioja satisfeta amb el resultat final obtingut, malgrat la dificultat del partit, que les catalanes van haver de remuntar a la segona part després d'encaixar un únic gol al minut 18 de la primera meitat. "El resultat és positiu, hem aconseguit els dos objectius principals: els 3 punts, i fer el màxim de gols possibles. Hem hagut de treballar molt, però aquesta victòria ens fa créixer".

Les catalanes, que sortien amb l'objectiu necessari de guanyar i, a més, fer molts gols per tenir opcions de classificar-se, van haver de remuntar el marcador en contra, una situació que, com destaca Arroyo, va ser complicada d'afrontar dins el vestidor: "Hem hagut de conviure amb un marcador en contra, cosa que és una situació nova per moltes jugadores acostumades a guanyar-ho tot amb els seus clubs, però ho han sabut treure endavant gràcies a una molt bona actitud". Al descans, la seleccionadora va voler incidir en aquest tema per fer creure a les seves jugadores que podien remuntar el marcador i aconseguir el seu objectiu en els 40 minuts restants: "Vam insistir en que s'ho creguessin, que es miressin internament el grup i que s'adonessin que tenim equip i potencial per fer, com a mínim, dos gols, que era el mínim que necessitàvem per, almenys, guanyar". I ho van fer amb aquest missatge al vestidor: "No us podeu donar per vençudes, teniu potencial de sobres. Heu de confiar".

El missatge i uns quants canvis tàctics van fer el seu efecte i les catalanes van posar rumb a la remuntada liderada per Clàudia Pina al cap de 10 minuts d'iniciar la segona part. Catalunya, que havia fet un canvi tàctic a la mitja hora de joc de la primera part, va confiar el seu atac en la banda dreta, amb les pujades constants de Laia Aleixandri que van donar a les catalanes la superioritat que necessitaven per superar la dura defensa de La Rioja. "A la segona part vam voler incidir en potenciar les pujades per la banda dreta juntament amb l'arribada d'Aleixandri i la pujada de banda de Candela". El canvi es feia evident en el gol que posava a Catalunya per davant en el marcador (2-1), en què Clàudia Pina rematava una centrada de Laia Aleixandri després de pujar fins a l'àrea petita.
Amb aquests dos gols, Catalunya va guanyar en confiança i va aconseguir quatre gols més per acabar amb el 6-1 definitiu.

OPCIONS
Les de Natalia Arroyo sumen 6 punts i una diferència de gols fets i encaixats de 10 gols. Actualment, la classificació la lidera Astúries, amb 9 punts i +13 gols, seguida de Madrid, amb també 9 punts i un +8. Per darrere seu, Castella i Lleó es situa amb 8 punts, i Euskadi (amb un partit menys) i Canàries amb 7 punts. Catalunya queda amb 6 punts a la sisena posició amb un partit menys, exactament igual que Galícia i el País Valencià.
Així doncs, a falta d'una jornada, Catalunya lluitarà per aconseguir els 9 punts i intentar estar entre els 4 primers. Com ella, tenen opció de classificar-se Euskadi, que si guanya demà a Balears es col·locaria primer a la taula classificatòria, i Galícia i el País Valencià, que s'enfrontaran entre ells demà a les 10 hores. Aquest enfrontament, juntament amb el de Catalunya amb Cantàbria, determinaran quins equips passen a la fase final del campionat.
"Pel partit contra Cantàbria tenim el mateix objectiu: victòria i gols". Arroyo és conscient que per tenir opcions, cal que Catalunya sumi els 3 punts i tenir millor gol average que l'hipotètic guanyador del duel entre País Valencià i Galícia. Un empat entre aquestes dues seleccions permetrien que Catalunya només hagués de guanyar per aconseguir el bitllet cap a la fase final. "Aspirem a que, en un hipotètic empat a 9, tinguem més gols que la resta de seleccions. Anem ben encarrilades, amb un +10, i sortirem amb el doble objectiu de guanyar i fer gols", conclou la seleccionadora.

 

Notícies relacionades

Comenta