Més notícies de Seleccions

Les 18 protagonistes de Catalunya

Natalia Arroyo presenta la llista de futbolistes que participaran en el partit del pròxim 22 de desembre contra Galícia

Pedro Salado (Futfem.cat)

Catalunya viurà el pròxim dijous, 22 de desembre, un nou partit amb la seva selecció absoluta femenina. Serà el tercer de la nova era del futbol femení català i l'enfrontarà a Galícia a Vilagarcia d'Arousa. De cara a aquest duel, els seleccionadors Natalia Arroyo i Lluís Cortés no han variat gaire la llista de 18 futbolistes i només hi ha set novetats respecte de les protagonistes al Miniestadi ara fa un any: Vicky Losada, Aitana Bonmatí, Brenda Pérez, Cristina Baudet, Alba Aznar, Esther Sullastres i Eva Llamas. Les jugadores de l'Atlético de Madrid Marta Corredera i Andrea Pereira no podran ser a Galícia per un compromís previ que tenien amb el seu club, que participa en un torneig en les mateixes dates. Tampoc hi serà la blaugrana Marta Torrejón. En aquest cas, es tracta de motius acadèmics. Sara Serna, Paula Nicart i Gio Carreras -lesionades-, Mariajo Pons, Carola García i Míriam Diéguez, seran també baixa al combinat català.

L'avançament de la data del partit, que tradicionalment s'havia situat en la setmana entre Nadal i Cap d'Any, ha provocat alguns problemes d'agenda, com reconeix la seleccionadora, Natalia Arroyo: «El fet que el partit sigui abans enganxa algunes jugadores en moment laboral o acadèmic i ha fet més difícil algunes incorporacions a la llista». En el cas de Torrejón, l'entrenadora catalana assegura que la jugadora del Barça «assumeix molta càrrega amb la selecció espanyola, la Lliga...» i que tot i intentar-ho fins a l'últim moment, «no s'ho ha pogut combinar al final». Pel que fa a les futbolistes de l'Atlético de Madrid, Arroyo explica que el club madrileny va manifestar que era «molt difícil alliberar unes jugadores i no unes altres» i que Corredera i Pereira «han tensat la corda tot el que pogut», però que el compromís del conjunt 'matalasser' ho ha fet impossible.

Com a novetats a la llista, Catalunya podrà tornar a comptar amb Vicky Losada. La terrassenca es va perdre el partit de l'any passat al Miniestadi, però serà el 22 a Galícia: «És una sort poder comptar amb la Vicky. Després de no poder ser l'any passat tenia moltes ganes», assegura Arroyo. Una altra de les novetats serà la presència d'Olga García que, tot i ser a la llista inicial de l'últim partit, es va quedar fora a última hora per malaltia -el seu lloc el va acabar ocupant Sara Serna-. Sorprenent és el debut amb l'absoluta de la jove blaugrana Aitana Bonmatí, o d'Alba Aznar (Zaragoza). També són novetat dues futbolistes de l'Espanyol: Brenda Pérez i Cristina Baudet, que acompanyaran la també blanc-i-blava Elba Vergés. A la porteria, Esther Sullastres substitueix Mariajo Pons.

Enguany, la selecció catalana estarà formada íntegrament per futbolistes de Primera Divisió, un aspecte que enorgulleix la seleccionadora: «Tornem a estar satisfets perquè el nivell de les nostres futbolistes a Primera és molt bo. La majoria que vindran, són protagonistes en equips protagonistes, equips de la zona alta i, molts d'ells, competint pel títol». Arroyo reconeix que les retransmissions televisives dels partits de Primera han facilitat acabar d'ajustar la llista: «És un luxe que les possibilitats de fer seguiment hagin augmentat. Amb els partits televisats som més conscients del que ens pot donar cada jugadora. Ens ha ajudat a afinar el moment de forma en què arriben».

La mitjana d'edat d'aquest conjunt és realment baixa, tot i que també hi trobem futbolistes amb més veterania com la blaugrana la gironina Gio Carreras. «La majoria de jugadores són joves i arriben en el millor moment de forma de la seva etapa futbolística. Estem molt contents de l'equilibri entre jugadores consolidades i futbolistes que es van fent un lloc en la nostra confiança. Les coneixem de categories inferiors i això reforça la idea de continuïtat que volem tenir». Un clar exemple d'aquesta aposta és la convocatòria d'Aitana Bonmatí, titular indiscutible a totes les categories de base, tant amb Catalunya, com amb Espanya.

Natalia Arroyo ha comptat amb 18 futbolistes de sis clubs diferents. La seleccionadora manté que han volgut «premiar a les que estan millor ara mateix» i confessa que totes les jugadores «tenen moltes ganes» de jugar un partit com aquest. Un duel que serà «festiu i amistós», però que Catalunya és prendre seriosament: «Les jugadores se l'agafaran amb tot l'esperit competitiu que tenen», explica la seleccionadora catalana.

BAIXA «DURA» A GALÍCIA
A poc més d'una setmana del partit, s'ha conegut la lesió d'una futbolista gallega referent al futbol català, com és Anair Lomba 'Lombi'. La jugadora de l'Espanyol pateix el trencament del lligament creuat anterior de la cama esquerra i es perdrà el que queda de temporada. Natalia Arroyo ha destacat que aquesta és una «baixa dura» per tots els implicats: «Principalment, per la jugadora, perquè és una lesió de gravetat; en segon lloc, per l'Espanyol, perquè era una jugadora determinant; i en últim terme, perquè estava il·lusionada amb el partit i serà una peça menys per a l'espectacle». Malgrat aquesta notable baixa, la selecció gallega compta amb futbolistes de gran qualitat. L'entrenadora catalana destaca el potencial de jugadores com Mari Paz o Vero Boquete i assegura que serà un combinat que «obligarà a fer el millor paper» a Catalunya.

Aquesta és la llista de Natalia Arroyo pel Galícia-Catalunya:
Laura Ràfols, Leila Ouahabi, Vicky Losada, Aitana Bonmatí, Alexia Putellas i Olga García (Barcelona); Elba Vergés, Brenda Pérez i Cristina Baudet (Espanyol); Esther Sullastres, Carolina Férez i Débora García (Valencia); Paola Soldevila i Núria Mendoza (Real Sociedad); Maria Estella i Eva Llamas (UDG Tenerife); Laura Gutiérrez (Levante); i Alba Aznar (Zaragoza).

 

Notícies relacionades

Comenta