Més notícies de Seleccions

Lluís Cortés: «Hem fet un partit molt intel·ligent»

El tècnic català valora molt positivament l'estrena de la selecció sub-18 al Campionat d'Espanya

Pedro Salado (Futfem.cat)

Després de vèncer un partit que en un principi semblava que es posava molt complicat, la cara de Lluís Cortés parlava per si sola. La selecció sub-18 ha sabut treballar-se un partit contra una selecció balear molt lluitadora i disposada a posar les coses molt difícils a la gran favorita, Catalunya. Després dels primers 90 minuts, i quan encara queda un partit per acabar la primera fase, el seleccionador català ha elogiat a les seves jugadores després d'aconseguir la victòria: «Hem fet un partit molt intel·ligent, hem sabut madurar-lo. La primera part ha sigut més complicada, l'hem jugat pensant que a la segona tindríem més espais i per tant més ocasions de perill».

La valoració del primer assalt del campionat ha estat del tot positiva per al tècnic, qui també ha tret importància a la primera part espessa que ha tingut el seu equip: «Els primers minuts d'un Campionat d'Espanya sempre són difícils, sigui quin sigui el rival. Hi ha un plus de pressió afegit». Cortés també ha elogiat el conjunt visitant, una selecció Balear que ha destacat per la seva intensitat i pressió al camp, sobretot a la primera part del partit: «Balears ha fet un gran partit, ha competit amb moltes ganes. Sobretot a la primera part ens han pressionat molt amunt». «Nosaltres hem estat molt bé, potser als primers minuts hem tingut algun dubte, sigui per nervis o per la dificultat del rival. Moltes vegades ens oblidem que el rival també juga, i les federacions cada vegada treballen més el futbol femení. Cada vegada trobarem rivals més difícils», apunta Cortés.

Una de les cares positives per a Catalunya ha estat la presència de Laura Fernández. La davantera del Levante Las Planas ha entrat al descans com a revulsiu i ha estat una de les millors jugadores del conjunt local. Fernández tot just va entrar dijous a la tarda a la llista de Cortés a causa de les lesions d'última hora. Després del partit, el seleccionador català ha valorat molt positivament la seva presència: «A la Laura ja la teníem controlada fa temps. És cert que està jugant a una categoria molt inferior que les altres jugadores, però té moltíssima qualitat i a nosaltres ens va molt bé». «No només ha entrat per una baixa, és una jugadora interessant per a nosaltres i estic segur que ho serà per al que queda de temporada», afegeix Cortés.

Per la seva banda, la jugadora planenca també s'ha mostrat molt satisfeta per la convocatòria i pel debut: «Vaig entrar a darrera hora per les lesions. Sabia que m'estaven seguint però, sincerament, pensava que no tindria minuts. Finalment els he tingut i crec que els he sabut aprofitar». La davantera, que ha marcat un doblet avui, s'ha mostrat molt satisfeta de l'estrena de l'equip al campionat: «A la primera part ens ha costat més, però quan hem sabut canviar la distribució del joc ens hem fet amb el domini del partit. Al final, les coses ens han sortit bé».

La sub-18 s'enfrontarà diumenge al matí a la selecció gallega, que debutarà dissabte (12.00 hores). Després de la victòria contra balears, les jugadores afrontaran el partit amb un punt més de tranquil·litat, tal com ha explicat el seu tècnic: «El primer partit sempre és més difícil. Diumenge arribem al matx amb la confiança de tenir 3 punts». Per la seva banda, Fernández també s'ha mostrat del tot motivada de cara al segon partit d'aquesta primera fase: «Potser és un partit més intents, però estic segura que el tirarem endavant», afirma, convençuda.

 

Notícies relacionades

Comenta