Més notícies de Seleccions

Lluís Cortés: «Hem donat vida a Galícia»

El seleccionador sub-18 reconeix que Catalunya ha deixat massa marge per a la reacció gallega

Pedro Salado (Futfem.cat)

Tot i acabar superant el partit, a la selecció catalana sub-18 el duel davant Galícia se li ha entrebancat una mica. El potencial del rival i el fet que Catalunya no hagi sentenciat el partit ha provocat un final d'infart amb un combinat gallec confiant que podia treure quelcom positiu de l'enfrontament: «Hem donat vida a Galícia. A la primera part no confiaven a guanyar el partit, però a mesura que anava avançant la segona meitat, han anat creient en les seves possibilitats, més per demèrit nostre que per mèrit seu», assegura Cortés. El seleccionador català lloa la qualitat de Galícia, assegura que sabien que seria «un rival complicat» i «candidat a disputar la fase final».

El nivell de futbol femení a tot Espanya és cada vegada més alt i això complica els partits, com confessa l'entrenador català: «Els equips a nivell organització, intensitat, cada vegada estan més treballats. Avui hem recordat a les jugadores que això és sub-18 i la diferència respecte a la sub-16 és molt gran. En sub-16 el millor equip guanya sempre, i en sub-18 el millor equip pot patir moltes vegades».

Malgrat reconèixer les febleses del seu conjunt avui, Cortés es mostra molt satisfet del rendiment de l'equip: «Si posem a la balança tot el partit, a la primera part hem estat més superiors i Galícia no ha tingut la pilota. A la segona elles no tenien res a perdre i és normal que arrisquessin, però a nivell defensiu hem estat impecables». També ha explicat algunes de les imprecisions de l'equip per la «fatiga de portar un ritme molt alt durant els 90 minuts». En termes generals, però, Cortés assegura sentir-se «molt content» encara que el partit hagi estat més ajustat: «Quan pateixes assaboreixes més les victòries», manté.

La lectura més positiva per al seleccionador, però, és la lliçó que poden extreure les jugadores: «Elles han de fer una lectura crítica del partit i detectar en què poden millorar. Algunes estaven més capcotes per haver patit massa, però aquesta és la realitat del futbol amateur, i la sub-18 s'acosta molt a això. Hem de saber-nos moure en aquestes condicions perquè si arribem a la final, segur que el partit s'assemblarà més a aquest partit, que no al de Balears».

Una de les integrants de l'equip, Laia Aleixandri, explica per què han sortit decebudes del partit: «Som bastant exigents. Sempre ens agrada guanyar, i guanyar de molt, i avui no s'ha donat així». La blaugrana reconeix que al grup li falta experiència en partits complicats: «Ens hem d'adaptar a aquest tipus de rivals, però això és un plus de motivació per nosaltres». Aleixandri, a més, és conscient que la sub-18 ha acabat patint per no sentenciar abans l'enfrontament: «Està clar que hem pogut tancar el partit amb el segon gol i no ho hem fet i aquí estan les conseqüències. Elles han 'apretat' i nosaltres hem de treballar aquests últims minuts de cara a la següent fase. Ens pot donar molt de cara al futur corregir aquests aspectes», conclou la futbolista catalana.

 

Notícies relacionades

Comenta