Més notícies de Seleccions

Catalunya es classifica com a millor selecció

És l'únic combinat que no ha perdut cap partit en les dues categories

Pedro Salado (Futfem.cat)

Les quatre victòries aconseguides per Catalunya contra Balears i Galícia garanteixen la primera plaça per a la següent ronda, a més, les seleccions catalanes són les úniques de tot Espanya que ho han guanyat tot. La classificació per a la segona fase es realitza sumant els punts i el gol average particular dels equips sub-16 i sub-18 de cada selecció. D'aquesta manera, la Federació Espanyola vol garantir els desplaçaments conjunts de les expedicions. Així doncs, Catalunya s'ha situat com a primera del seu grup (D) amb 12 punts i amb +11 en el gol average.

Els altres caps de grup -i per tant rivals que Catalunya evitarà a la segona fase- són Euskadi (10 punts i +7), Madrid (10 punts i +7), i Andalusia (10 punts i +4). El primer classificat del grup A encara no es coneix, ja que els forts aiguats que ha patit la comunitat de Múrcia ha obligat a suspendre dos partits en cadascuna de les categories. Segons els encreuaments, Catalunya s'enfrontarà a Cantàbria -segona classificada del grup-, i al tercer classificat del grup A -que encara no es coneix, a falta que es disputin els enfrontaments suspesos pel mal temps-. La segona fase es disputarà del 3 al 5 de febrer en una seu encara per determinar.

SENSE FAVORITS
Els dos seleccionadors catalans no mostren preferències cap als rivals. Natalia Arroyo manté que només se centra en les seves noies: "Vull que el meu equip estigui bé. Sembla un tòpic, però si estem bé tenim una plantilla prou versàtil per permetre'ns destacar sigui com sigui el partit". L'entrenadora sub-18, però, reconeix que la renda que porten és un valor afegit: "Haver fet els deures a la primera ens facilita una segona fase més tranquil·la, però cada vegada és més complicat i l'experiència em diu que no t'has de refiar de ningú perquè qualsevol et pot posar en problemes". En el mateix sentit, Lluís Cortés assegura que "No hi ha favorits, ni rivals a evitar". El seleccionador sub-18 afegeix: "Si vols guanyar el campionat, has de guanyar tots els rivals. Galícia era un dels candidats a entrar en la fase final i les hem guanyat. Nosaltres intentarem competir al màxim, toqui qui toqui", assegura.

 

Notícies relacionades

Comenta