Més notícies de Seleccions

Toña Is: «Catalunya treballa d'una forma molt semblant a Espanya»

La seleccionadora espanyola sub-17, present als Campionats d'Espanya sub-18 i sub-16, lloa el futbol català de base

Pedro Salado (Futfem.cat)

La primera fase dels Campionats d'Espanya sub-18 i sub-16, celebrada aquest cap de setmana, ha comptat amb una espectadora de luxe: la seleccionadora espanyola sub-17, Toña Is. Aquesta competició sempre compta amb l'atenta mirada dels seleccionadors espanyols de totes les categories a les graderies de les diferents seus. En aquesta ocasió, Castelldefels ha estat l'escenari de la primera fase.

Toña Is assegura haver vist als combinats catalans «com sempre: molt bé» i recorda que són molt protagonistes a les diferents seleccions espanyoles: «La selecció espanyola es nodreix, en la seva majoria, de jugadores de la selecció catalana». L'exjugadora de l'Oviedo Moderno i seleccionadora sub-17 explica per què són tan importants en l'esquema espanyol: «Catalunya treballa d'una forma molt semblant a Espanya. La majoria de jugadores tenen els conceptes d'allò que volem molt clars i això fa que hi hagi tantes catalanes». Is també reconeix que la disciplina de club que tenen moltes de les futbolistes és fonamental: «El fet que estiguin vinculades a clubs amb estructures professionals ens ajuda moltíssim i seria encara millor si el futbol femení es pogués vincular a molts més clubs professionals».

L'entrenadora espanyola assegura que ha vist jugadores «molt interessants» i que tindran la seva oportunitat: «Tenim jugadores molt interessants a Catalunya amb què comptarem en properes concentracions, tant en categoria sub-16, com sub17». En el càrrec de seleccionadora sub-17 des de fa poc més d'un any, tancarà el 2016 com a subcampiona d'Europa i amb un bronze al Mundial de Jordània. Toña Is assegura, amb modèstia, que tots els èxits són per mèrit del treball de tothom: «Sempre diem que nosaltres aconseguim les fites que aconseguim gràcies a la feina que s'està fent des dels clubs i des d'aquestes competicions territorials», conclou la seleccionadora.

 

Notícies relacionades

Comenta