Més notícies de Seleccions

Arroyo: «L'objectiu avui era fer espectacle, i ho hem fet»

La seleccionadora catalana es felicita pel bon joc exhibit per Catalunya i creu que aquest equip té entitat per jugar contra rivals d'«un altre nivell»

Pedro Salado (Futfem.cat)

Natalia Arroyo s'ha mostrat més que satisfeta pel partit contra Galícia d'aquest vespre. Catalunya ha sumat la seva primera victòria amb Arroyo com a seleccionadora -sense comptar el partit d'homenatge a 'Teixi' contra l'Europa-. La seleccionadora catalana assegura que l'equip «ha pogut demostrar avui el que no havia pogut demostrar abans per la pluja o pel rival». Per a Arroyo el duel d'avui ha servit per exhibir «una proposta atractiva de futbol» amb la que s'han format totes les integrants de l'equip: «L'objectiu avui era fer espectacle, i ho hem fet».

En la plana esportiva, el 0-5 parla per sí sol. Arroyo destaca la «intensitat i ritme» amb què han sortit les seves jugadores. Reconeix que les «baixes sensibles» de Galícia s'han notat en el partit, així com «els dos gols en 8 minuts». Un fet que ha fet que el partit quedés força desigual, però Arroyo no vol parlar d'un matx «deslluït» i manté: «La part que controlava jo, que eren les meves jugadores ha fet tot el que estava al seu abast per fer un futbol espectacular. Però hi havia molts més elements per gaudir del partit més enllà del resultat, com els debuts amb l'absoluta d'Aitana Bonmatí i Alba Aznar».

L'estadi d'A Lomba, amb 4.500 espectadors, també ha estat un argument més que s'ha sumat a la festa de la Selecció: «L'ambient ha estat molt maco. Des dels himnes ja tenies la pell de gallina. La Federació Gallega ha fet molt bona feina difonent el partit i tota aquesta presència al camp ha fet encara més maco el partit», assegura Arroyo. Les jugadores també ho han viscut d'una forma especial, afirma la seleccionadora: «S'ho han passat molt bé. Estan gaudint molt de l'experiència i saben que han fet divertir els espectadors. Alguna encara marxava emprenyada perquè un xut seu no ha acabat d'entrar, perquè són jugadores molt competitives».

La seleccionadora catalana creu que un partit com aquest «arrodoneix la feina que es fa a les categories inferiors, i que no sempre es veu. Aquest és el sostre al qual poden arribar i en són conscients». Arroyo parla de la «bona salut del futbol femení català» i assegura que «s'ha vist una part de tot el que pot donar la Selecció».

Després d'aquest nou èxit, Natalia Arroyo manté que queda demostrat que el futbol femení català «té importància suficient per competir a un altre nivell». Assegura que la Federació Catalana «fa tot el que pot» per trobar un rival de major entitat, però reconeix que «és complicat» per molts factors. Tot i això, creu que «ha quedat demostrat sobre la gespa que hi ha nivell per demanar més». La pròxima cita de Catalunya serà a final de temporada, a casa, amb la tornada del partit contra Galícia. En paral·lel, es continuarà treballant per trobar un nou rival per al pròxim Nadal: «Volem seguir fent aquests partits i tenim equip per fer-los», conclou una satisfeta Natalia Arroyo.

 

Notícies relacionades

Comenta