Més notícies de Seleccions

Natalia Arroyo: «Sento il·lusió, satisfacció i moltíssim orgull»

La seleccionadora sub-16 celebra el Campionat d'Espanya assolit diumenge a Àlaba

Futfem.cat | Pedro Salado

Catalunya va tornar a aixecar la copa que les proclama, per segon any consecutiu, campiones d'Espanya. Un premi que la selecció catalana buscava des que va començar el seu camí al desembre, amb la primera fase, i que ha omplert la seleccionadora d'orgull: «Han estat molts mesos de preparació i sento il·lusió, satisfacció i moltíssim orgull de com han sortit les coses.

És el que volíem sentir, les imatges de tothom radiant que volíem», assegura Natalia Arroyo. La seleccionadora catalana afirma que la final no podia haver sortit millor: «Ha sortit tot bé i amb la satisfacció que la final ha estat rodona. Si al final guanyes, però sense bones sensacions està bé, però pot passar que l'alegria quedi una mica camuflada. No ha estat així i les jugadores han pogut ensenyar el futbol que tenen i això em fa omplir d'orgull».

Arroyo reconeix que totes les seleccions catalanes tenen una gran responsabilitat defensant Catalunya: «Amb aquesta pressió hem conviscut sempre però és molt difícil arribar sempre quan tothom espera que hi arribis», i afegeix: «Intentem, de cara a les jugadores, que el repte i l'exigència de la Federació Catalana sempre siguin alts. Una altra cosa és que això sigui fàcil. Sempre intentem subratllar que arribar a la fase final ja és molt difícil, que superar una semifinal complicada, com ho va ser la nostra, i arribar a la final té la seva dificultat. Si al final guanyes, és fantàstic».

La final contra Euskadi no va plantejar tantes dificultats com la semifinal contra el País Valencià. El partit contra les amfitriones es va decidir per un clar 3 a 0, amb una Catalunya que va tenir opcions d'ampliar el marcador en força ocasions. «Per què en teoria el partit més complicat ha estat el més plàcid? –es pregunta Arroyo- Perquè començar els campionats sempre costa. La semifinal va ser duríssima però avui (diumenge) ha sortit tot perfecte», assegura. L'entrenadora creu que la sub-16 va fer un bon paper contra Euskadi: «Hem fet una final d'un altíssim nivell i que crec que ha demostrat tenir arguments de sobres per merèixer la victòria i això és del que es tracta». La bigolejadora de l'equip, Clàudia Pina, també està d'acord: «Hem fet un partit molt complet per part nostre amb un rival dur i molt bo, però l'hem sabut tirar endavant com sabem, amb paciència».

Part d'aquesta tranquil·litat amb què Catalunya va afrontar l'últim assalt es troba en la tasca realitzada des del cos tècnic analitzant les errades de la semifinal i estudiant el rival de la final: «Hem fet bona feina d'analitzar el que calia corregir de la semifinal contra el País Valencià. Euskadi és una selecció molt transparent. Ha volgut ser valenta, ofensiva perquè és el futbol que senten seus els responsables de la selecció i això ens ha permès que les correccions de divendres i el que havíem treballat per la final s'hagi pogut aplicar. Les jugadores han anat sentint que el que els hi havíem dit anava passant i a sobre estàvem millor». Per algunes de les futbolistes, aquest és el segon Campionat d'Espanya que aixequen, com en el cas de Pina, que afirma que «a guanyar, una mai s'acostuma» i afegeix: «Sempre agrada i és el que intentem fer». La davantera del Barça va patir un ensurt durant el partit, quan es va retorçar el turmell: «En aquell moment he pensat que no podia seguir. Els fisios m'han calmat, m'han embenat i he pogut continuar», explicava en acabar la final. Amb moltes experiències i un llarg seguit de triomfs compartits, Clàudia Pina només té paraules d'elogi cap a les seves companyes: «Estic molt contenta i és un orgull formar part d'aquest equip. Hem demostrat que juntes podem treure tot endavant», conclou.

 

Notícies relacionades

Comenta