Més notícies de Seleccions

Vuit dies per l'Eurocopa

La selecció espanyola, amb vuit catalanes, es prepara per viatjar als Països Baixos

Juanfra Galindo

Aquest matí, el seleccionador espanyol, Jorge Vilda, i les tres capitanes han ofert una roda de premsa per valorar l'estat de l'equip abans de viatjar, dilluns, als Països Baixos. La blaugrana Marta Torrejón és una de les capitanes d'Espanya i assegura que el grup està en plena forma: «Estem treballant molt bé i amb moltes ganes. Tenim totes les garanties de lluitar al màxim». Tot i reconèixer que hi ha rivals molt forts, no renuncia a res: «Volem sumar des del principi. Hi ha grans potències europees que són les favorites, però nosaltres sabem quin és el nostre camí i encara tenim una setmana per preparar el partit contra Portugal».

La selecció portuguesa serà la primera que posarà a prova Espanya. Un partit que es podrà veure en directe per Eurosport i Teledeporte el dimecres 19 de juliol a partir de les sis de la tarda. Situades al grup D, les de Jorge Vilda s'hauran d'enfrontar també a Anglaterra i Escòcia. El seleccionador absolut assegura que fins ara el treball s'està centrant a preparar aquest debut: «Portugal serà un rival duríssim. Els hem patit en dos partits i a Covilha ens van posar les coses molt difícils. Fan una pressió intensa, tenen jugadores ràpides i alguna de nivell mundial com Nieto. El focus dels entrenaments va dirigit a Portugal».

Malgrat que altres seleccions tenen el paper de favorites, Vilda recorda que Espanya es troba en un gran moment: «No hem d'oblidar que som setens al rànquing de la UEFA. Lluitem dia a dia per guanyar partits i pujar dins aquesta classificació. Arribem a l'Eurocopa amb grans potències de nivell mundial i ens enfrontarem a elles. Hi ha seleccionadors que ja han dit que volen guanyar l'Eurocopa. Nosaltres ens centrem a guanyar a Portugal». El seleccionador espanyol assegura que ho faran adaptant-se, però sense perdre la identitat: «Tenim una essència definida que no canviarem. L'esquema del joc pot adaptar-se al rival que tinguem o als matisos que vulguem aplicar a cada partit. Ens hem mogut en diferents sistemes i aquesta riquesa ens pot donar molt per guanyar partits», sentencia.

 

Notícies relacionades

Comenta