Més notícies de Seleccions

Espanya guanya amb el millor resultat

Els dos gols els han valgut per endur-se els tres punts i el resultat més ampli de la competició fins al moment

UEFA

Espanya no podria haver començat l'Europeu de millor manera. Ha guanyat, i ho ha fet amb autoritat i una superioritat indiscutible, almenys a la primera part. Ha estat l'equip que fins ara ha guanyat amb major contundència en el resultat –encara que només hagi estat per 2 gols- i sobretot en la possessió. Portugal ha renunciat totalment a la pilota, ha sortit amb un bloc de pressió baix, ancorades al seu propi camp, fet que dificultava en certa manera les ocasions espanyoles. Però les de Jorge Vilda han sabut crear els forats necessaris amb permutes constants, gràcies a la gran mobilitat de Jenni Hermoso, que desorganitzaven el conjunt portuguès. Però irònicament, tot i crear espais per dins, els dos gols arriben després d'un joc directe. El primer ha estat al minut 22 quan la central de l'Atlético de Madrid Andrea Pereira, ha aprofitat que l'última línia rival sortia per posar-li magníficament una pilota aèria a la intel·ligentíssima Vicky Losada que ja li marcava el camí a la seva companya, ha controlat amb cama esquerra orientant cap a dins i a la sortida de la portera li ha creuat l'esfèric al primer pal. I el segon ha estat més irònic si cap, Amanda Sampedro, la migcampista del Atlético de Madrid, una de les jugadores amb menys estatura de la competició amb 1'62 metres ha fet el segon de cap després d'una mesurada centrada de Mariona Caldentey al minut 41.

A la segona part, el conjunt espanyol s'ha relaxat i el ritme del partit ha baixat considerablement, fet que ha aprofitat l'equip de Francisco Neto per fer algunes arribades i espantar una mica amb alguna ocasió aïllada durant els últims 15 minuts de partit. Espanya ha seguit arribant amb paciència, augmentant el ritme per minut transcorregut, però Patricia Morais, la portera rival ha evitat que el marcador s'incrementés en més d'una ocasió.

Les sensacions de moment semblen bones, sobretot ara que ja han jugat gairebé tots els equips i més o menys s'ha pogut percebre per on aniran els trets. Si Espanya no es relaxa i aconsegueix mantenir el ritme d'aquesta primera part, els aficionats ho agrairan perquè ha estat un molt bon espectacle.

FITXA DEL PARTIT
Espanya. Paños, Torrejón, Paredes, Pereira, Leila (Mapi León, 89'), Meseguer, Sampedro, Losada, Mariona, Alexia (Bárbara, 80') i Jenni Hermoso (Mari Paz, 65').
Portugal. Morais, Rebelo, Costa, Borges, Dolores Silva, Tatiana Pinto, Marques, Pires (Antunes, 23'), Leite (Mendes, 59'), Diana Silva (Laura Luis, 85') i Neto.
Gols. 1-0, Losada (23'). 2-0, Sampedro (42').
Àrbitra. Pernilla Larsson (SWE). Cap targeta.
De Vijverberg (Doetinchem). 3.100 espectadors.

 

Notícies relacionades

Comenta