Més notícies de Seleccions

Moment de convèncer

Espanya, que no ha acabat de brillar a la fase de grups, tindrà l'oportunitat de fer-ho contra Escòcia

UEFA

El conjunt de Jorge Vilda va desaprofitar l'oportunitat de passar a quarts com a primera de grup després de perdre per 2-0 contra Anglaterra, tot i dominar en possessió de pilota amb gran diferència, no va aconseguir ser vertical ni sorprendre el bloc anglès. Al primer partit, contra Portugal, va signar una molt bona part que semblava el camí que la portaria lluny en aquesta Eurocopa, però de moment ha quedat estancada i falta per decidir si segueix el camí o se'n van cap a casa sense pena ni glòria.

Ara té l'oportunitat de representar la idea que va exposar als primer minuts de competició i mantenir-la. Ho intentarà contra Escòcia que és última de grup amb 0 punts, però que no li va posar les coses fàcils a Portugal que va guanyar per un ajustat i patit 2-1.

Les escoceses també són debutants, igual que Portugal, en una Eurocopa i encara els queda temps per assentar-se. A l'últim partit van mostrar mancances tècniques importants (com al primer gol de Portugal en el qual la defensa Barsley, estant gairebé sola a l'àrea, no va ser capaç de fer un bon rebuig, que acabà aprofitant Mendes per anotar) i una falta d'organització col·lectiva en general. Tot i això té jugadores ràpides i desequilibrants com Ross, Brown, Evans o Weir, que poden resultar un perill si no es té una bona organització defensiva, en principi Espanya la té, però després de veure els gols que li va fer Anglaterra no es pot donar res per fet.

Als dos partits disputats fins ara, el seleccionador espanyol ha variat de sistema de joc, va començar amb un 4-3-3 i va seguir amb un 3-5-2 i només va variar l'onze amb una jugadora, Mariona Caldentey per Marta Corredera. Veurem si dóna l'oportunitat d'aparèixer a altres jugadores que també estan a l'altura de les seves companyes.

Espanya i Portugal estan empatades a punts, però de moment 'La Roja' està per davant amb els 2 gols de diferència que els va fer al primer partit, per tant si els dos guanyen, Portugal hauria de fer-ho amb dos gols més que Anglaterra –pel 2-0 d'Anglaterra amb Espanya- si no ho fa, passa Espanya. I en el cas que perdessin els dos, Espanya hauria de perdre amb només un gol de diferència d'Escòcia.

Si amb aquestes possibilitats el conjunt espanyol aconsegueix quedar segona, jugaria els quarts de final contra el primer del grup C, França o Àustria.

 

Notícies relacionades

Comenta