Més notícies de Seleccions

Salvades per Anglaterra

Tot i perdre per 1-0 contra Escòcia, Espanya es classifica gràcies a la victòria d'Anglaterra a Portugal per 1-2

UEFA

Salvades per la campana com se sol dir, no ha estat fins al darrer segon d'ambdós partits que no s'ha decidit qui quedava segona del grup D d'aquesta Eurocopa dels Països Baixos. Finalment ho ha aconseguit Espanya, empatada a tres punts amb Portugal i Escòcia, però els 2 gols que va fer a Portugal han estat suficients per sortir avantatjades en la classificació.

El conjunt de Jorge Vilda ha sortit amb el mateix sistema i onze que al primer partit contra Portugal. Les escoceses han començat amb un bloc de pressió mig però a mesura que anava passant el temps s'han anat animant i han dificultat moltíssim la sortida de pilota espanyola que seguia sense trobar profunditat. Una de les sortides era amb Amanda Sampedro que es posicionava perfectament entre línies, però s'ha donat poques vegades. Andrea Pereira també ha intentat en més d'una ocasió guanyar l'esquena de les defenses, que estaven una mica avançades, amb un desplaçament llarg perquè la pesqués alguna companya però tampoc hi ha hagut gaire fortuna.

Als últims 10 minuts de la segona part, Espanya començava a animar-se i a assetjar a la portera escocesa que ha hagut de fer més d'una intervenció crucial. Fins a 3 ocasions seguides ha tingut 'la Roja' abans que en el 42 hi hagués un u contra u de Cuthbert amb Sandra Paños que ha sortit al límit de l'àrea i per evitar fer mans, com li havia passat en la jugada anterior a la seva rival de meta, ha tapat amb el cos però Weir s'ha endut el rebot i ha tirat com ha pogut a porteria, Irene Paredes estava perfectament col·locada per refusar, però s'ha fet un embolic i s'ha acabat ficant la pilota dins la porteria.

Amb un ull posat al partit entre Portugal i Anglaterra, veient que se'ls complicava la cosa a la mitja part, Vilda ha decidit canviar a Jenni Hermoso per Mari Paz Villas que ha acabat fent un gran partit amb moltes desmarcades a l'espai i força ocasions, però que no han acabat d'entrar. A la segona part, la selecció espanyola ha pujat una marxa i ha imprès més velocitat al joc, creant un 'no parar d'ocasions' que tenien a tothom amb el cor en un puny. A 12 minuts del final, Vilda ha decidit fer entrar a Bàrbara Latorre per Mariona Caldentey que pràcticament no havia pogut participar a la segona meitat perquè el joc s'ha centrat a la banda esquerra d'Alexia i Leila –després Marta Corredera- que no estava tenint gaire desbordament.

En definitiva, el joc no ha acompanyat en el primer temps i en el segon ha estat la sort la que ha deixat de banda a la selecció espanyola que acaba passant com a segona del grup D per darrere d'Anglaterra, gràcies a Anglaterra.

Espanya s'enfrontarà amb Àustria, que és primera del grup C, a quarts de final aquest diumenge a les 6 de la tarda.

FITXA DEL PARTIT
Escòcia. Fay, Frankie Brown, Dieke, Corsie, Arthur, Crichton, Evans, Love (Fiona Brown, 73'), Weir, Cuthbert i Ross (Clelland, 46').
Espanya. Paños, Torrejón, Pereira, Paredes, Leila (Corredera, 56'), Meseguer, Sampedro, Losada, Mariona (Bárbara, 79'), Alexia i Jenni Hermoso (Mari Paz, 46').
Gol. 1-0, Weir (42').
Àrbitra. Jana Adámková (CZE). Targeta groga a Fay (40') i Frankie Brown (44') d'Escòcia i a Leila (54') d'Espanya.
De Adelaarshorst (Deventer). 3.988 espectadors.

 

Notícies relacionades

Comenta