Més notícies de Seleccions

Sense expectatives

El dubtós joc de la selecció espanyola fins al moment no dóna pistes del que pot passar en aquesta eliminatòria

UEFA

La cosa va començar molt bé pel conjunt de Jorge Vilda a l'Eurocopa que va guanyar a Portugal amb un joc molt vistós a la primera part. El partit contra Anglaterra va ser un altre tema, el rival no era el mateix, ja s'intuïa que no seria fàcil, però Espanya no va fer gaire per poder endur-se el partit tot i tenir una possessió gairebé absoluta, la circulació de pilota era molt lenta, no va ser vertical i en el cas d'Escòcia tres quarts del mateix, a més que va costar horrors sortir jugant a causa de la gran pressió de les escoceses.

Doncs bé, ara que ja és a quarts de final, evitant a França com es temia que finalment ha acabat segona de grup i s'enfrontarà a Anglaterra, haurà de jugar-se la 'papereta' amb Àustria, una selecció que ha sorprès fins al moment. És un equip debutant a una Eurocopa i de jugadores molt joves, d'entre 20 i 24 anys però experimentades la majoria a la Bundesliga –la lliga alemanya-.

El seleccionador espanyol les descriu com «un equip amb la forma de jugar clara: defensen molt amunt i així és com se senten còmodes, et pressionen molt, tenen jugadores ràpides que juguen bé a la contra i també són perilloses a pilota aturada» i que tot i estar en la posició 14 del rànquing UEFA «van ser capaces d'empatar i gairebé guanyar a França».

El tècnic de la 'Roja' haurà de buscar solucions sobretot en aquesta sortida de pilota que ja els estava costant fins ara, per poder alliberar-se d'aquesta pressió tan intensa de les austríaques. I trobar la manera de contrarestar el seu joc directe i de constants tirs llunyans amb perill per la porteria espanyola. A més d'acabar de trobar la velocitat de circulació i la verticalitat que sembla requerida per a la progressió evitant els blocs defensius de les rivals.

A l'última Eurocopa, Espanya no va poder passar d'aquesta ronda, i a la primera el 1997, va arribar fins a semifinals. Esperem que el lapsus mental que està frenant el joc espanyol no es deixi veure en aquesta ronda i s'esvaeixin els dubtes que ronden al seu voltant que deixen als aficionats sense expectatives.

 

Notícies relacionades

Comenta