Més notícies de Seleccions

I segueixen les sorpreses

Les semifinals ja estan a punt, amb Alemanya, Suècia, França i Espanya eliminades a quarts

UEFA

El primer partit de quarts de final el va disputar la selecció amfitriona, Països Baixos, que fins al moment havia fet una competició excel·lent amb un ple de partits guanyats a la fase de grups, 3 de 3. Amb un joc molt coherent, aparentment fàcil, però ràpid i lent a la vegada, marcant els temps a la perfecció, amb Lieke Martens, flagrant fitxatge del Barcelona, com una de les peces fonamentals de l'engranatge de la selecció 'oranje', amb altres peces destacades com Van de Sanden, Miedema, Spitse o Van de Donk. Es va guanyar el bitllet cap a semifinals gràcies a la victòria per 2-0 contra Suècia, selecció que havia estat irregular a la fase de grups. El primer partit va aconseguir empatar a zero amb la tot-poderosa Alemanya i va guanyar a Rússia per 2-0, però va perdre per 2-3 contra Itàlia, selecció que havia perdut amb Alemanya i Rússia, per la mínima això sí. Suècia era una de les preferides a priori per endur-se el títol per la trajectòria històrica d'aquesta, no per res és vigent subcampiona olímpica. Però els Països Baixos semblen imparables i Suècia fa la sensació d'haver-se quedat endarrerida en la progressió ascendent de les seves rivals cap a la tàctica envers el joc físic i de contra tan típic als països nòrdics.

Després del partit entre neerlandeses i sueques, s'havia de jugar el segon partit de quarts que afrontarien Alemanya i Dinamarca, però les condicions meteorològiques no ho van permetre. La pluja va ser tan intensa que abans de començar es va haver d'esperar a veure si hi havia algun canvi en el temps, però molts minuts després, l'estat del camp era impracticable i es va decidir ajornar el partit pel següent dia. És possible que si el partit s'hagués jugat aleshores, la cosa hauria anat diferent, però així és el futbol. Va perdre Alemanya per 1-2 tot i iniciar amb un gol de Kerschowsi al tercer minut que posava molt de cara l'eliminatòria per a les germanes, però Dinamarca va fer el mateix a la segona part, marcant 4 minuts després del reinici de la mà de Nadim i finalment Nielsen va sentenciar al minut 83 per deixar fora de la competició a la selecció presumiblement preferida.

A les 6 de la tarda de diumenge va ser el torn d'Espanya que no es va acabar de trobar còmode en atac durant tota la competició, no va ser capaç de marcar des del partit contra Portugal. La manca de gols els va penalitzar també contra Àustria a quarts, amb un 0-0 que va desembocar en pròrroga, que va seguir sense gols i els penals les van portar cap a casa després que Sílvia Meseguer errés en el seu tir.

I finalment, era el torn d'Anglaterra que com també Holanda, portava 3 victòries de 3 fins al moment, amb un ampli resultat contra Escòcia, per 6-0, que també les col·locava entre les protagonistes de l'europeu. Es va jugar l'eliminatòria amb França que com Espanya tampoc estava trobant la seva millor versió, havia guanyat a Islàndia per la mínima al primer partit amb polèmica arbitral de per mig, i no va passar de l'empat a u amb Àustria i Suïssa. A més portava sobre les espatlles un 'handicap' important, no podia comptar amb la seva important central Renard ni amb la lateral Périsset. Tot i això, les franceses van plantejar un partit més seriós del que s'havia vist fins al moment a la competició i va perdre per només el gol que va fer la 'pichichi' anglesa Jodie Taylor al minut 60.

Per tant, tal com resta la competició ja es pot dir que està sent l'Eurocopa de les sorpreses, primer per la marxa prematura de Noruega i després per la de França, Alemanya, Espanya i Suècia. I l'arribada a semifinals de la debutant Àustria.

Les semifinals encreuaran, el pròxim dijous 3 d'agost, Àustria amb Dinamarca (18.00 hores) i Anglaterra amb els Països Baixos (20.45 hores), segur que serà digne de veure.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta