Més notícies de Seleccions

Jorge Vilda: «Podem donar-nos un aprovat»

El seleccionador espanyol valora positivament el paper de l'equip a l'Europeu dels Països Baixos

UEFA

Després de caure contra Àustria a la tanda de penals i quedar eliminades de l'Europeu als quarts de final, el seleccionador espanyol fa un balanç positiu del paper de l'equip: «Podem donar-nos un aprovat. Vam guanyar Portugal, no era gens fàcil. A tots els equips els hi ha costat molt. A Anglaterra li vam plantar cara, i elles aspiren a ser campiones d'Europa. I davant Escòcia no vam aconseguir guanyar fent un bon joc i creant ocasions».

Sobre el partit contra Àustria de diumenge, Jorge Vilda creu que l'equip «ha estat bé», tot i que reconeix que els hi ha faltat «una mica de velocitat». «Hem creat ocasions a un rival molt fort. Només ha rebut un gol al torneig. Això ens ha de servir per tenir un millor nivell competitiu», afegeix.

El tècnic espanyol està satisfet del joc del seu equip i assegura que Espanya ha fet un bon partit davant la selecció austríaca: «Crec que ho hem intentat tot per ser a semifinals. No poso ni un 'però' a cap de les meves jugadores. Ens hem trobat un equip tancat al darrere i nosaltres hem xutat des de fora, amb centrades diagonals i hem estat bé en defensa. No era fàcil defensar Àustria». Tot i que Vilda reconeix que a l'equip «li ha faltat encert de cara a porta, un altre cop», està convençut que s'ha fet un bon paper.

OPORTUNITAT PERDUDA
El seleccionador es lamenta per l'eliminació als quarts de final: «Teníem una gran ocasió i l'equip ho ha intentat tot. Aquesta tranquil·litat ens queda». Vilda, a més, creu que aprendran molt d'aquesta eliminació: «Des de fa trenta dies hem conjuntat un equip que crec que té molta projecció. Hem de seguir treballant per ser millors i aquesta Eurocopa ens ha servit per aprendre a tots».

A nivell global, el seleccionador reconeix que els resultats són ajustats a la realitat d'Espanya: «Arribar a quarts vol dir que som entre les vuit millors d'Europa i això és el que s'ajusta al nostre rànquing». I fa una lectura positiva de cara al futur: «L'equip ha tingut bons i mals moments i ara, analitzarem el rendiment del grup perquè ens serveixi de cara a campionats futurs». En aquest sentit, afegeix: «Ja coneixem Àustria, que serà el nostre rival al grup de la fase de classificació per al Mundial de França», conclou.

 

Notícies relacionades

Comenta