Més notícies de Seleccions

L'ambició de les vigents campiones

La sub-16 no es conforma amb el bon paper del debut i vol superar la Segona Fase invicta

Futfem.cat | Pedro Salado

Catalunya enceta la Segona Fase amb el cartell de favorita. Les vigents campiones, que ja van superar la Primera Fase invictes i amb la porteria a zero, volen repetir aquest cap de setmana a Vilafranca del Penedès. L'expedició va arribar divendres al matí i, després d'una sessió d'entrenament a l'Estadi Municipal de Vilafranca del Penedès, han pogut comprovar que les nevades dels darrers dies no han afectat l'escenari: "El terreny de joc està en perfectes condicions, tot i que ahir va nevar, però està molt ben cuidat i ja no queda cap residu", explica la seleccionadora Natalia Arroyo. La climatologia jugarà un paper molt important en aquesta Segona Fase, assegura l'entrenadora catalana: "S'espera molt fred i vent, pel què la sensació tèrmica serà encara pitjor, però ens abrigarem i esperem que no sigui un partit amb gaires aturades en el joc perquè les jugadores estiguin tota l'estona actives".

La selecció sub-16, que no podrà comptar amb la capitana Paula Fernández per una lesió d'última hora, obrirà la jornada divendres a les 10.00 hores davant Balears. Natalia Arroyo afirma que la selecció balear serà el rival més dur que es trobaran en aquesta fase: "És un equip que ofega molt, amb molta intensitat i que va molt bé a les pilotes dividides. Sempre tracta d'incomodar molt al rival i hem d'aprofitat la qualitat de les nostres jugadores per superar el partit". El partit de diumenge, també a les deu del matí, les enfrontarà a la selecció canària. "És un equip amb més individualitats i no té tant ben treballat el joc col·lectiu", explica Arroyo i afegeix: "És un desconegut i pot arribar a l'últim partit sense opcions per classificar-se. Això pot fer que juguin sense pressió i que sigui més complicat guanyar-les". Natalia Arroyo no deixa lloc a la confiança. Tot i tenir-ho tot de cara per classificar-se si fan la feina, la seleccionadora no vol sorpreses: "Només dues seleccions arribem amb ple de punts. Tenim un petit marge d'error, però no volem jugar amb la calculadora".

PROMOCIÓ DEL FUTBOL FEMENÍ
Després de jugar la Primera Fase a Les Planes, Catalunya també ha acollit la Segona Fase. En aquest cas, a l'Estadi Municipal de Vilafranca del Penedès, una localitat que no havia rebut mai a la selecció catalana: "És la primera vegada que juguem a Vilafranca i ens fa molta il·lusió", afirma Arroyo. La seleccionadora sub-16 veu en aquestes iniciatives, una forma immillorable de promocionar l'esport: "Volem aprofitar l'escenari per apropar el futbol femení a tota la gent de Catalunya i oferir un bon espectacle per enganxar al públic". Arroyo també destaca la qualitat de les instal·lacions i el gran tracte que han rebut per part dels treballadors de la Fundació Esportiva Atlètic Vilafranca: "Les instal·lacions són fantàstiques i el personal del club ens està facilitant la feina i ajudant en tot el que necessitem".

 

Notícies relacionades

Comenta