Més notícies de Seleccions

Lluís Cortés: "Esperàvem obrir la llauna abans"

El seleccionador català sub-18 confessa que el primer gol va trigar massa en arribar i va fer créixer el nerviosisme de l'equip

Futfem.cat | Sergio Reches

La sub-18 no té marge d'error i això, sovint, provoca nerviosisme entre les jugadores, i més si el gol no arriba aviat. És el que pensa Lluís Cortés, seleccionador català: "El fet de competir amb la selecció catalana ja porta implícita una pressió i, en el nostre cas, sabent que no podem fallar, sí que fa que el neguit en cas de no fer el primer gol existeixi, però s'ha esvaït quan hem marcat". Cortés assegura que a Catalunya li va costar molt superar la muralla defensiva de la selecció balear: "Prevèiem obrir la llauna una mica abans, sempre treballem per aconseguir això, però elles són un equip molt ben estructurat en defensa". Balears sempre proposa un futbol molt lluitador i fa que el rival mai es trobi còmode, com li va passar a Catalunya: "Han defensat molt bé, amb dues línies de quatre molt ben situades i ens ha costat més fer circular la pilota. Ens han incomodat molt". Però el gran potencial defensiu del combinat balear no va ser l'únic motiu pel qual la selecció catalana no es va poder avançar abans al marcador: "No sé quants pals i travessers hem fet i la seva portera també ha fet un grandíssim partit, però amb això també hem de jugar. El més positiu és que les noies en cap moment han abaixat els braços i han seguit amb aquest bon ritme".

Amb el 0-0 al descans, Cortés explica que va introduir canvis al plantejament: "Hem fet alguns ajustos al descans perquè hi havia coses que no estàvem fent bé i això ha donat els seus fruïts. Hem avançat més les línies i això ha permès que arribéssim millor i amb més efectius". De la mateixa manera que en l'últim partit en què Balears i Catalunya es van enfrontar, les catalanes van poder avançar-se al marcador, però aquest any, amb un millor resultat que aquell 1-0: "Esperàvem un partit com el de l'any passat i així ha sigut, però aquesta vegada hem pogut fer el segon gol, que és el que ens ha donat una mica més de tranquil·litat. Amb el segon gol, elles han arriscat una mica més i això ens ha permès fer el tercer. Estic content perquè són molt bones en les transicions i havíem de vigilar perquè ens podien fer un gol al contraatac".

Per últim, Cortés va explicar perquè el seu equip va apostar per un futbol poc habitual a la selecció catalana, amb tants llançaments exteriors: "Era una consigna des de la banqueta. Elles estaven molt tancades i era molt difícil progressar amb parets i combinar dins de l'àrea. En aquest cas, havíem d'aprofitar per llançar des de lluny perquè tenim bones xutadores i, de fet, hem aconseguit marcar així. Amb la pressió del primer partit superada, a la sub-18 li espera diumenge (12.00 hores) la selecció canària. Les de Lluís Cortés podrien estar a una victòria de tornar a jugar la semifinal dels Campionats Autonòmics.

 

Notícies relacionades

Comenta