Més notícies de Seleccions

Natalia Arroyo: "Avui hem crescut molt"

La selecció sub-16 sap refer-se dels dos gols en dos minuts de Canàries gràcies a la "gestió emocional" de les jugadores

Futfem.cat | Pedro Salado

La seleccionadora sub-16, Natalia Arroyo, es va mostrar més que satisfeta amb la classificació per a la Fase Final del seu equip. Arroyo assegura que l'ensurt que va donar Canàries a la segona meitat, retallant dos gols en només dos minuts, ha fet madurar molt al grup: "Avui hem crescut molt. Les jugadores han entès molt bé la gestió emocional del partit en una situació límit. El partit d'avui ens ha servit per veure que hi ha vegades que dominem i vegades que el partit se'ns complica i també aquí hem de rendir". L'entrenadora catalana és conscient que la joventut de les futbolistes pot jugar una mala passada en aquest sentit: "Si això passa amb la sub-18, segur que tenen un punt més de personalitat per gestionar aquests nervis. Es fa difícil quan has tingut una primera meitat tant còmoda i, de cop i volta, et veus molt a prop de la teva porteria, no saps si quedar-te la pilota, si la vols fora... Les nostres jugadores, per sort o per desgràcia, no estan tant acostumades a estar contra les cordes i, per tant, és molt positiu haver-ho resolt bé".

Per a Natalia Arroyo, el partit davant la selecció canària, va tenir tres fases molt diferenciades: "Han sigut tres partits en un. El primer ha sigut molt còmode, hem tingut el ritme i la intensitat que volíem i Canàries pràcticament no podia respondre al que proposàvem. Han sortit a per totes i se'ns ha posat molt de cara al descans, però amb tot perdut, Canàries s'ha atrevit a pressionar-nos moltíssim a dalt i ens ha girat el partit de cop. És cert que no hem tingut la sensació que el partit se'ns pogués descontrolar, perquè teníem prou marge, però amb els gols han arribat els nervis i ens ha costat gestionar-ho. Hem hagut de rectificar una mica per trobar de nou l'equilibri i, al final, hem imposat un tercer partit que tornava a ser de domini nostre".

Gràcies a una Primera Fase impecable, només un resultat escandalós en contra i una sèrie de caramboles als resultats d'altres seleccions hagués deixat la sub-16 fora de la Fase Final: "Ho teníem pràcticament fet abans de jugar, però ara, amb 12 punts, ja és segur i toca celebrar-ho i gestionar-ho, que no tinguem la temptació de mirar la classificació i sentir-nos superiors perquè aquest partit ens ha demostrat que si afluixem ens igualen". L'exigència de la seleccionadora és màxima, fins i tot en aquests moments de celebració: "És el que volíem i gairebé el que estàvem obligats a fer, no només perquè som les vigents campiones, sinó perquè Catalunya sempre ho està".

DEBUTS DE DELIA I ARIADNA
L'últim partit de la Segona Fase també va servir perquè Natalia Arroyo fes debutar dues futbolistes amb la sub-16 de Catalunya. La portera Delia Zambrano, del Sabadell, i la futbolista del Manlleu, Ariadna Llivina, van sortir a la segona meitat per gaudir dels seus primers minuts amb la selecció. El debut de noves jugadores és fonamental per a Natalia Arroyo: "És important, en la mesura del possible, que totes participin perquè les necessitem a totes. Vam necessitar un grup concret a la Primera Fase, ara a la Segona hem necessitat un altre, i d'aquí a la Fase Final veurem amb quines jugadores haurem de comptar. La seleccionadora catalana es va mostrar molt satisfeta amb el rendiment de les dues jugadores: "Que totes agafin confiança és important. En una portera potser és difícil perquè hi ha més nervis, però ha estat a l'alçada del que esperàvem d'ella i del que sabíem que donaria. També Ari ha jugat els seus primers minuts i, en aquest sentit, ens ha quedat pendent donar alguns minuts més a alguna jugadora, però els partits de vegades no ho permeten".

 

Notícies relacionades

Comenta